16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa Suomi hävisi välieräottelussa Kreikalle 80-44 (38-21). Suomi pelaa lauantaina turnauksen päätösottelussa sekä pronssimitalista että noususta A-divisioonaan.

Kreikka keräsi ratkaisevan eron jo ensimmäisen neljänneksen aikana, kun kreikkalaiset nykäisivät 23-9-johdon. Vaikka seuraavat kaksi neljännestä pelattiin numeroidensa puolesta tasaisesti, niin Kreikan kahtakymmentä pistettä hipova johto oli liikaa kurottavaksi. Päätösneljänneksellä Kreikka pääsi repäisemään eron vielä selkeämmäksi.

– Fakta oli, että tänään vastustajan ilmapallo oli täynnä ja meidän tyhjeni. Emme olleet tänään vastustajan tason arvoisia. Kreikka pelasi todella hyvän ottelun ja me samaan aikaan epäonnistuimme isosti, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Onni onnettomuudessa on, että huomenna on toinen mahdollisuus saavuttaa jotakin tässä turnauksessa, Räikkä lisäsi.

Suomen parhaat pistenaiset olivat Janette Aarnio (11/6/3 syöttöä/3 riistoa) ja Maiju Sarajärvi (10/7). Kreikan kovimmat olivat Eleni Bosgana (22/6/5 riistoa) ja Ioanna Chatzileonti (20/8/6 syöttöä).

Ottelutilastot