Manu Ginobili on päättänyt lopettaa uransa 41-vuotiaana. Ginobili pelasi koko 16-vuotisen NBA-uransa San Antonio Spursissa voittaen neljä mestaruutta.

Ginobili oli yhdessä Tim Duncanin ja Tony Parkerin kanssa San Antonion menestyksen kulmakivet, mutta nyt heistä jokainen on jättänyt San Antonion. Duncan lopetti uransa pari kautta sitten ja Parker siirtyi tänä kesänä Charlotte Hornetsin riveihin.

Ennen NBA-uraansa Ginobili pelasi kotimaassaan Argentiinassa ja Italiassa voittaen muun muassa Euroliigan mestaruuden vuonna 2001 ja hänet valittiin myös Euroliigan finaalien MVP:ksi.

NBA:ssa Ginobili pelasi 1057 runkosarjan ottelua 13,3 pisteen, 3,5 levypallon ja 3,8 syötön keskiarvoilla. Pudotuspelejä kertyi vyölle yhteensä 218 keskiarvoilla 14,0 pistettä, 4,0 levypalloa ja 3,8 syöttöä. NBA-mestaruuksien lisäksi hänet valittiin kahdesti NBA:n All-Star -otteluun ja hänet valittiin vuonna 2008 vuoden kuudenneksi pelaajaksi.

Maajoukkueen paidassa hän juhli olympiakultaa vuonna 2004 ja pronssia neljä vvuotta myöhemmin. Hän saavutti Argentiinan kanssa MM-hopeaa vuonna 2002.

Manu Ginobili

@manuginobili
Today, with a wide range of feelings, I'm announcing my retirement from basketball. IMMENSE GRATITUDE to everyone (family, friends, teammates, coaches, staff, fans) involved in my life in the last 23 years. It's been a fabulous journey. Way beyond my wildest dreams.

Jos et näe tviittiä, voit katsoa sen täältä.