Susijengi saa tärkeät pelaajat takaisin MM-karsintoihin, kun ison osan karsinnoista missanneet Sasu Salin ja Petteri Koponen pääsevät mukaan syyskuun tärkeisiin MM-karsintaotteluihin. Kaksikon ja NBA:ssa urakoineen Lauri Markkasen puuttuessa talven karsintapeleistä, nousi maajoukkueeseen uusia karvoja.

Kun Markkanen pelasi tulokaskauttaan NBA:ssa, Salin ja Koponen olivat Euroliiga-kiistan vuoksi sivussa, kokonainen joukkueellinen tulevaisuuden lupauksia uurasti Yhdysvaltain NCAA-liigassa ja tukipilarit Teemu Rannikko ja Gerald Lee Junior olivat lyöneet maajoukkuetasolla tossut naulaan, uusia ratkaisijoita putkahti kartalle yksi toisensa jälkeen.

Antti Kanervo kohosi esille MM-karsinta-avauksessa Bulgariassa ja Juho Nenonen elintärkeässä kotivoitossa Bulgariasta. Ilari Seppälä nousi pelinrakentajarotaatioon, Alexander Madsen väläytteli molemmissa kenttäpäädyissä.

Nuoresta osastosta Mikael Jantunen on jo lunastanut paikkansa vakiorotaatiossa vain 18 vuoden iässä ja edellispelin jälkeen Salin ei voinut olla hymyilemättä leveästi huomattuaan, että Ville Tahvanainen upotti vain toisessa miesten maaottelussaan 24 pistettä Eurocupissa ja Euroliigassa marinoituja latvialaispelaajia vastaan.

– Me ollaan kauan puhuttu siitä, että pelaajamateriaalimme levenee ja pelipaikoille alkaa olla kunnolla kilpailua. Niissä karsintapeleissä, mistä tietyt pelaajat olivat sivussa, uudet jätkät saivat tilaa näyttää ja mun mielestäni he ovat vastanneet huutoon, arvioi Salin Koripalloliiton tiedotteessa.

– Uskon vaikkapa Juhon (Nenonen) tai Antin (Kanervo) tienneen jo pitkään, että ne pystyvät pelaamaan kansainvälisellä tasolla. Onhan kummallakin europelejä seurajoukkueissa jo rekisterissä aika monelta kaudelta. Mikäs sen parempaa, kun saada tilaisuutensa isossa roolissa ja lunastaa paikkansa.

Huhtikuussa 2000 syntynyt Jantunen on synnyttänyt Susijengi-fanien keskuudessa samanlaista liikehdintää kuin Salinin esiinnousu susikokoonpanoon kahdeksan vuotta sitten. Jantusen tapa olla aina siellä missä pallokin on saanut jotkut jopa puhumaan hänestä isompana versiona Salinista.

– Onhan meidän pelissä monia samoja piirteitä, mutta mä voin seniorin ominaisuudessa vielä sanoa olevani jonkin verran Mickeä edellä. Toivottavasti lähitulevaisuudessa Micke ottaa kiinni, Sasu virnistää.