Susijengin kolmen neljänneksen loistopelaaminen poiki 24 pisteen johdon, mutta MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan äityi jännitysnäytelmäksi. Susijengi piti päänsä mielettömän kotiyleisönsä edessä ja tuuletti 85-81 (43-34) –voittoa. Espoo Metro Areenan illan sankari oli 27 pistettä upottanut Sasu Salin.

Koska Susijengillä on useimmiten tapana antaa yleisölle viihdettä koko rahan edestä, niin edes parhaimmillaan 24 pisteeseen venynyt johto ei säästänyt 6305-päistä Metro Areenaa sydämentykytyksiltä.

Iso ja ilkeä Bosnia-Hertsegovina joko runttasi palloa sisään Jusuf Nurkicille (20/9) tai Dzanan Musa (15/5/9 syöttöä) puikkelehti suomalaispuolustuksen koloista. Vapaaheittojen ansiosta vieraat pääsivät kalkkiviivoilla vaarallisen lähelle – kolmen pisteen päähän.

Nurkic joutui ensin rikkomaan palloa ylös tuonutta Alex Murphyä, joka antoi hitusen hengitystilaa kahdella vapaaheitolla, mutta sankariksi nousi Kenraali Petteri Koponen.

Koposella oli vaikea neljännes. Bosnia-Hertsegovinalta löytyi muutamakin päällysviitta Susijengin ykköspelintekijälle. Balkanilaiset puolustivat Koposta kovaotteisesti ja pitkän linjan maajoukkueveteraanista huokui väsymys.

Susijengin johtava susi löysi vielä jostain energiaa ratkaisuhetkillä ajaen vauhdikkaasti Bosnia-Hertsegovinan puolustuksen keskelle ja pysäyttäen vauhtinsa yllättävään floateriin. Ero seitsemään 85-78 ja edes Almar Hasandicin (9/1) ripeästi heittämä kolmonen ei enää auttanut, kun Suomi pääsi kuluttamaan pelikellon nollaan.

Minkä Susijengi hävisi koossa, se voitti nopeudessa. Kaksi loistokasta pätkää toimivat vipuvarsina, joita vääntämällä yli 20 pisteen johto kertyi.

Ensimmäisen ja toisen neljänneksen halkonut 16-0-juoksu oli Susijengiä parhaimmillaan. Bosnia-Hertsegovina oli ongelmissa pallon kanssa, kun suomalaisten yltiöpäiset tuplaukset pakottivat vastustajan lukuisiin menetyksiin. Juoksun fanfaarina Sasu Salin naulasi yhden ja Antti Kanervo kaksi kolmosta, kun kahta huippuheittäjää juoksutettiin skriinimerien lävitse.

Kolmannella neljänneksellä ”Malmin roskisdyykkari” näytti, että suomalaisten maine heittäjäkansana ei ole tuulesta temmattu. Salin ampui tyylipuhtaasti 13 pistettä putkeen kolmosilla, pitkillä kakkosilla ja vapaaheitoilla.

Salin naulasi uuden maajoukkue-ennätyksensä 27 pistettä heittäen kolmosensa kuusi kahdeksasta yrityksestä. Kanervo (6/0) taas upotti puolet neljästä kolmosyrityksestään.

Salinin lisäksi korisukkaa heiluttivat Koponen (14/3/7 syöttöä) ja Murphy (13/4). Tuukka Kotti (2/4) ja Alexander Madsen (0/0) painivat Nurkicin kanssa, Topias Palmi (5/1) upotti tärkeän korin vaikealla hetkellä ja Fiifi Aidoo (6/1/4 syöttöä) paimensi Bosnia-Hertsegovinan takakenttää.

Susijengin pelit jatkuvat tuota pikaa, mutta tällä kertaa paikaksi vaihtuu vuoden 2015 EM-alkulohkon Montpellier, kun vastaan astelee Ranska.

Ottelutilastot