Susijengin karsintatulokkaat valmiina suureen iltaan – ”Tuon paidan vetäminen ylle merkitsee todella paljon”

© Kuva: Salttu Forsström

Erinomaisen syksyn Susijengin kanssa pelanneet Alex Murphy, Topias Palmi, Fiifi Aidoo ja Ville Tahvanainen juoksevat tänä iltana Espoo Metro Areenalla uransa ensimmäiseen MM-karsintaotteluun Suomi-paita yllään. Nuori kvartetti on historiallisen illan kynnyksellä itsevarma ja energinen.

Viimeiset kaksi kautta Yhdysvaltojen NCAA-liigaa Grand Canyonin riveissä pelannut Fiifi Aidoo, 22, hymyilee leveästi kuullessaan, että Espoo Metro Areena on torstaina puoliltapäivin vain kahtasataa lippua vaille loppuunmyyty.

Aidoo tottui fanaattisen kotiyleisön tukeen Grand Canyonin vuosinaan ja kertoo, että äänekkäät kannattajat tuovat hänelle ylimääräisen annoksen energiaa.

– Nautin joka kerta siitä, kun pääsen pelaamaan loppuunmyydyn hallin edessä. Kun näen täydet katsomot ympärilläni ja hallissa on meteliä, oma olo sähköistyy. Se antaa halun antaa kaikkensa ja palkita yleisön, Aidoo hehkuttaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Edellisen kerran Susijengissä kesällä 2017 pelannut Alex Murphy uskoo joukkueen pelaavan illalla energistä, yleisöön menevää peliä.

– Tahdomme lyödä painetta palloon ja juosta aina, kun siihen avautuu mahdollisuus. Olen itsekin pelannut tänä syksynä pykälää alemmalla pelipaikalla, ja se on ollut hauskaa. Täysi tupa antaa meille valtavasti energiaa pelata omaa peliämme.

Aidoon ja Murphyn lisäksi ensimmäiseen MM-karsintaotteluunsa valmistautuvat paraikaa myös ”Tasanteen kanuuna” Topias Palmi ja vasta toisessa miesten maaottelussaan uskomattomat 24 pistettä Latviaa vastaan lingonnut 18-vuotias Ville Tahvanainen.

Vaikka Tahvanaisella on takanaan vasta kolmen viikon kokemus Susijengistä, hän kertoo itseluottamuksen kasvaneen tasaisesti päivien aikana.

– Toisessa matsissa Latviaa vastaan oli paljon itsevarmempi fiilis, kun alkujännitys oli karistettu. Kun Fiifi oli sivussa ja Jammu (Wilson) joutui jättämään kentän, mun mielestäni oli ihan normaalia ottaa vastuuta ja pelata samalla tavalla kuin aina ennenkin, Tahvanainen arvioi.

Kuluvalla viikolla Tahvanainen on saanut lisähaasteita harjoituksiin, kun pitkäaikaiset Susijengi-veteraanit Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat sparranneet nuorukaista.

– Olen seurannut molempia pelaajia vuoden 2011 EM-kisoista asti. Molemmat ovat tosi kokeneita, tosi taitavia pelaajia ja näen, että heidän kanssaan treenaaminen on mulle taas yksi kehitysmahdollisuus lisää.

Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi on ollut 13,0 pisteen keskiarvollaan Susijengin paras pisteidentekijä. ”Tasanteen kanuuna” kertoo odottaneensa pitkään mahdollisuuttaan lyödä läpi ja aikoo nyt tehdä omilla vahvuuksillaan Susijengistä entistä vahvemman.

– Olen treenannut kovaa ja minua on auttanut se, että olen saanut olla koko kesän jengin matkassa ja saanut opeteltua systeemit juurta jaksain. Kun on vapaus tehdä omia juttujaan Susijengin puitteissa, hyvä tulee, Palmi hymyilee.

– Sitä varten on vedetty koko kesä, että karsintajoukkueeseen mahduttaisiin. Tuon paidan vetäminen ylle merkitsee todella paljon, jatkaa Palmi ja osoittaa sormella pelinumeroa 41 kantavaan Suomen peliasuun.

Susijengi ja Bosnia-Hertsegovina kohtaavat torstai-iltana klo 19.00 alkaen. Otteluun on myymättä enää alle 200 lippua

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.