Kouvot on solminut pelaajasopimuksen Elbert ”E.C.” Matthewsin kanssa. Matthews, 22, tulee Kouvoihin ainakin alkuun lomittamaan loukkaantumisesta kärsivää David Gonzalvezia.

Detroitissa syntynyt E.C. Matthews valmistui Rhode Islandin yliopistosta kuluvan vuoden keväällä. Kouvolaan Matthews saapunee näillä näkymin tulevan viikonlopun aikana.

196-senttinen E.C. Matthews pelasi koko yliopistouransa Rhode Island Ramsin paidassa. Otteluja kertyi yhteensä 128 joista takamies oli avausviisikossa 116 kertaa. Matthews loukkaantui kolmannen kauden (2015-2016) ensimmäisessä ottelussa ja näin koko kausi oli ohi ennen kuin oli kunnolla alkanutkaan. Matthews palasi parketille vasta seuraavan kauden alussa pelaten vielä kaksi vahvaa kautta yhtenä Ramsin avainpelaajista.

Matthews oli suuressa roolissa Rhode Islandissa kaikkina neljänä vuotenaan. Koko yliopistouran aikana E.C. viimeisteli keskimäärin 14.8 pistettä, 4.3 levypalloa ja 1.7 syöttöä ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot osuivat 33%:n tarkkuudella. Matthews valittiin jokaisen yliopistovuoden päätteeksi johonkin konferenssinsa (Atlantic 10) tähdistöviisikkoon. Ensimmäisenä yliopistovuonaan E.C. valittiin konferenssinsa vuoden tulokkaaksi. Kesällä -18 vyölle kertyi kolmen ottelun verran NBA:n kesäliigaa Memphis Grizzliesin paidassa.

– Olen erittäin otettu siitä, että saan aloittaa ammattilaisurani Kouvojen paidassa. Haluan enemmänkin tuoda joukkueelle hyviä asioita ja auttaa joukkuettamme voittamaan kuin pelata omia tilastojani. Yritän tuoda joukkueeseemme tonnikaupalla atleettisuutta ja taitoa molemmille takamiehen paikoille molemmissa kenttäpäädyissä. Pisteiden lisäksi yritän luoda muille pelaajillemme paikkoja hyökkäyksessä. Haluan osaltani auttaa joukkuettamme olemaan Korisliigassa uhka, joka kannattaa ottaa tosissaan, Matthews toteaa Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen on tyytyväinen palapelinsä viimeisestä palasesta.

– Matthews on isokokoinen combo guard. Hän menee kovaa korille ja pystyy luomaan itselleen heittopaikan. Hienon yliopistouran jälkeen tarkoituksemme on auttaa häntä adaptoitumaan eurokorikseen ja kehittymään päätöksenteossa palloscreen-tilanteissa. Joukkueestamme tuli nuori, nopea ja taidokas ryhmä, joka pystyy harjoittelemaan kovaa tiiviissäkin pelirytmissä, arvioi Lehtonen.

Jos E.C. Matthewsin tulo Kouvolaan on positiivinen uutinen, niin samaa ei voi sanoa konkari David Gonzalvezin tilanteesta. Yksi kevään 2016 mestaruuden ratkaisupelaajista on tällä hetkellä loukkaantunut ja varmuutta paluuajankohdasta parketin puolelle ei vielä tässä vaiheessa ole olemassa.

– Daven menettäminen lasaretin puolelle ennen kuin kausi on edes pääsyt alkamaan, on joukkueelle, seuralle sekä toki pelaajalle itselleen rankka paikka. Kyseisestä loukkaantumisesta toipuminen pelikuntoon voi kestää arvioista riippuen kahdesta kuukaudesta aina pitkälle kevääseen saakka. Tämän takia emme seurana voineet lähteä alkavaan kauteen kahdella ulkomaalaisvahvistuksella ja toivolla, että Dave olisi pelikunnossa mahdollisimman pian. Siksi teimme päätöksen palkata E.C. Matthewsin Daven korvaajaksi.

– Kun kyseessä on David Gonzalvez, hieno herrasmies ja seuran viimeisen mestaruuden takuupelaaja, niin emme seurana halua jättää häntä pulaan. Dave jää aluksi kuntouttamaan itseään Kouvolaan ja arvioimme hänen tilannettaan uudestaan seuraavan kerran kuukauden kuluttua ja sen jälkeen viikko ja päivä kerrallaan. Jos näyttää siltä, että hän voisi palata pelikentille syksyllä, jouluna tai vuoden 2019 puolella, niin arvioimme silloin ulkomaalaispelaajiemme kokonaisuutta uudestaan, Kouvojen puheenjohtaja Sami Pousi valottaa.