Susijengin MM-karsintalohko käynnistyi jättiyllätyksellä – Suomi tarrasi MM-kisapaikkaan

© Kuva: fiba.com

Susijengi tarrasi jatkokarsintalohkonsa viimeiseen MM-kisapaikkaan kukistamalla Bosnia-Hertsegovinan jännittävien vaiheiden jälkeen pistein 85-81 (43-34). Tshekki vahvisti asemiaan voitolla Venäjästä ja Ranska koki yllätystappion Bulgariaa vastaan.

Bulgaria säilytti mahdollisuutensa edetä MM-kisoihin narraamalla Ranskan tähtisikermää kotikentällään lukemin 74-68 (45-44). Peli oli tasan 66-66 vielä viisi minuuttia ennen loppua, mutta hurmoksella puolustanut Bulgaria pimitti Ranskan tehottomaksi loppuhetkillä.

Pardubicessa Venäjä oli toisella ja kolmannella neljänneksellä kuskin paikalla kotijoukkue Tshekkiä vastaan, mutta oman alkukarsintalohkonsa voittanut Tshekki löysi virtaa kotiyleisöstään ja nousi rinnalle ja ohi. Ratkaisevan heiton upotti NBA-tähti Tomas Satoransky, jonka hyppyheitto takasi Tshekille 80-78 (37-39)-voiton.

Lohkon kärjessä jatkavat Ranska ja Tshekki, jotka ovat voittaneet seitsemästä pelaamastaan ottelusta kuusi. Kolmanteen MM-kisapaikkaan tarrasi Susijengi, jolle on kirjattu seitsemästä ottelusta neljä voittoa.

Venäjä ja Bulgaria jakavat lohkon neljännen sijan. Kummallakin on vyöllään kolme voittoa seitsemästä ottelusta. Lohkon hännänhuipuksi tipahti Bosnia, joka on voittanut seitsemästä ottelustaan vain kaksi.

MM-jatkokarsinnan sunnuntain ottelut ovat Venäjä-Bulgaria, Ranska-Suomi sekä Bosnia-Hertsegovina-Tshekki.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut