Viikonlopun aikana Barcelonassa pelattavaan turnaukseen osallistuva Suomen MU16 II -maajoukkue hävisi ensimmäisessä ottelussaan CB Sant Josep Badalonalle 69-67 (36-32).

– Vastustaja tarjosi meille sopivan haasteen. Hyvällä tai meidän parhaalla pelaamisella tästä olisi ollut mahdollisuudet hakea voitto. Se oli lähellä, mutta ensimmäisen kontaktin tilanteet, kuten kovan vauhdin viimeistelyt ja irtopallokamppailut kääntyi vastustajalle, Suomen päävalmentaja Ville Neva aloitti Koripalloliiton sivuilla.

– Meillä on hyvä kehittyvä aihio sekä ryhdikkäästi ja yhdessä esiintyvä suomalainen ikäluokka. Tällaiseen turnaukseen osallistuminen on hieno mahdollisuus, mutta harmittavasti tänään jouduimme totuttelemaan pelikovuuteen, pelinopeuteen ja kansainvälisen koripallon lainalaisuuksiin.

– Uskomme vahvasti, että suomalaisessa koripallossa tullaan näkemään aika, jolloin meidän ei tarvitse tulla jännittämään tai keräämään ensimmäisiä kokemuksia näistä peleistä. Sitä kohti!

Suomen ja Sant Josepin lisäksi turnaukseen osallistuvat Real Madrid, FC Barcelona, Club Joventut Badalona sekä Maccabi Tel Aviv. Huomenna Suomi pelaa Real Madridia vastaan.

Ottelutilastot