Koripallon MM-karsinnat jatkuvat Suomen osalta sunnuntaina vierasottelulla Ranskaa vastaan.

Ranska porhalsi karsintojen kuusi ensimmäistä ottelua tappioitta, mutta torstaina Ranskakin osoittautui haavoittuvaksi, kun Bulgaria keksi keinot Ranskan voittokulun päättämiseksi. Bulgaria kaatoi Ranskan Botevgradissa korilukemin 74-68. Tappiosta huolimatta Ranska jatkaa lohkon K kärkipaikalla. Tshekki tosin kipusi tasapisteisiin sen voitettua torstaina Venäjän täpärin 80-78-lukemin.

Suomi kaatoi torstaina Espoossa Bosnia-Hertsegovinan korilukemin 85-81. Susijengi vei kolme ensimmäistä erää nimiinsä ja johti parhaimmillaan 24 pisteellä, mutta suli pahasti neljännessä.

– Sanoin siinä 24 pisteen johtoasemassa ääneen, että ei tätä voi enää kämmätä. Se menee minun piikkiini nyt, että jinksasin sen sulamisen. Se on jännä juttu, kuten Pieti Poikola sanoi eräässä haastattelussa, että sellainen 30 pisteen johto on psykologinen raja, sitten homma lerpsahtaa. Siinä löysätään ja kaverilla ei ole mitään menetettävää ja tulee kahta kauheammin päälle.

– Etenkin jos joukkue on selvässä johdossa puoliajalla, niin ne kolmannen erän alut ovat niitä, joissa voi tapahtua hirveitä heilahduksia. Olen nähnyt useita otteluita, joissa toinen joukkue on johtanut puoliajalla 25 pisteellä, mutta hävinnyt pelin 25 pisteellä, muistelee Susijengissä upean ja pitkän uran pelannut Kimmo Muurinen SuomiKoris-sivustolle.

Heittopelin onnistuttava Ranskaa vastaan

Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Susijengin paketti ei pysynyt kasassa täyttä 40 minuuttia. Sunnuntaina Montpellierissä sen pitää pysyä, jotta Suomi voi napata Ranskasta mukaan tuliaisiksi arvokkaita karsintapisteitä.

– Paha jengi on vastassa, vaikka siellä kaiketi joitain huippupelaajien poisjääntejä on ollut. Ranska on aina varmasti kova joukkue ja ennakkosuosikki sunnuntain ottelussa. Ainahan tämäkin ottelu on voitettavissa ja se onkin koripallon suola. Kaikki on voitettavissa ja Suomi pystyy lähteä joka matsia vähintään haastamaan. Eihän se helppo homma varmasti ole ja Suomen pitää pelata se 40 minuuttia siellä siten, miten pelasi parhaat hetkensä torstaisessa ottelussa, Muurinen toteaa.

Susijengi nojaa vahvasti kaukoheittopeliinsä, mutta nuoren kaartin esiinmarssi on tuonut joukkueeseen leveyttä ratkaisurintamalle.

– Jokaisellahan ei välttämättä ole heittopäivää ja jos kaikilla ei ole, niin se voi olla katastrofi. Semmoisen huomion olen kuitenkin tehnyt, että uudet junnut ovat osoittaneet scorausmentaliteettia, mitä on Susijengistä puuttunut.

– Aina (Lauri) Markkasesta lähtien jotenkin tuntuu, että nuorilla on scorausvoimaa ja potentiaalia, mindsettiä siihen. Hyökkäyspelaaminen on monipuolistunut ja siellä on potentiaalia, eikä se ole vain (Petteri) Koposelle palloa ja (Jamar) Wilsonin yksi vastaan yksi haastoja ynnä muita, Muurinen iloitsee.

Ranska ja Suomi iskevät yhteen MM-karsintaottelussa Montpellierissä sunnuntaina 16. syyskuuta kello 18.05 Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä Viaplay-palvelusta.