Jamar Wilson teki kesällä sopimuksen liettualaisen Lietkabelisin kanssa. Wilson odottaa innolla tulevaa haastetta.

Aiemmin ammattilaisurallaan Belgiassa, Suomessa, Australiassa, Ranskassa, Serbiassa ja Espanjassa pelannut Jamar Wilson otti uuden askeleen urallaan, kun hän solmi liettualaisen BC Lietkabelisin kanssa sopimuksen. Wilsonin houkutteli intohimoiseen koripallomaahan tarjolla oleva iso rooli.

Viime kaudella Ranskan Pro A:ssa Nanterren joukkueessa pelannut Wilson pohdiskeli kesällä seuraavaa osoitettaan ja päätyi lopulta valitsemaan Lietkabelisin.

– Kaupunki on hyvin erilainen kuin missä olen aiemmin pelannut. Tämä on aika syrjäinen paikka. Suurin miettimisen aihe oli se, miten perheeni sopeutuu tänne, mutta seura pitää todella hyvää huolta pelaajistaan ja heidän perheistään, kertoo Wilson Koripalloliiton tiedotteessa.

Wilson on jo ehtinyt kokea liettualaisten rakkauden ja intohimon koripalloon.

– On uskomatonta kuinka iso asia koripallo on täällä. Tunnet sen kuinka intohimoisia he ovat koripallosta. Kaikki seuraavat ja ymmärtävät peliä. Heidän yleistietonsa koripallosta on todella korkealla tasolla. Olen todella innoissani, hehkuttaa Wilson.

Viime ja toissa kaudella Wilson joutui tyytymään tulemaan kentälle lähinnä penkiltä käsin, mutta Lietkabelisissä miehen harteille on asetettu aloittavan takamiehen rooli. Se oli myös avaintekijä, kun hän valitsi seuran.

– Puhuin kesällä valmentajan kanssa ja innostuin siitä kuinka isoa roolia minulle on kaavailtu. Kun tällainen mahdollisuus tarjoutui, oli siihen helppo tarttua. Parina edelliskauden takia minulle oli alkanut tulla leima energiaa tuovana penkkipelaajana, eikä siinä ole mitään pahaa, mutta kun minuun kohdistuvat isot odotukset, niin silloin saan usein itsestäni myös eniten irti.

Liettualaista koripalloa on hallinnut Euroliigajoukkue Zalgiris, mutta Lietkabelis lukeutuu sarjan kärkipään joukkueisiin. Toissa kaudella joukkue pokkasi hopeiset mitalit ja viime vuonna se sijoittui neljänneksi. Tällä kaudella edessä ovat myös Mestarien liigan ottelut, kun Lietkabelis pelaa lohkovaiheessa yhdessä saksalaisen Bambergin, tshekkiläisen Nymburkin, Mestarien liigan hallitsevan mestari AEK Ateenan, espanjalaisen Fuenlabradan, israelilaisen Hapoel Jerusalemin, ranskalaisen Dijonin kanssa sekä karsintojen kautta mukaan tulevan joukkueen kanssa. Tavoitteet tulevalle kaudella ovat korkealla.

– Liettuan liigassa olisi tavoitteena saada jonkinlainen mitali. Meillä on hyvä joukkue ja mielestäni se on täysin realistinen tavoite. Mestarien liigassa meillä on tosi kova lohko. Jos saamme momentumin päälle, niin se voi kantaa mihin tahansa. Yritämme ensin päästä lohkosta jatkoon ja edetään siitä sitten askel kerrallaan. On hienoa päästä pelaamaan Mestarien liigaa, sillä vastassa on kovia joukkueita ja erinomaisia pelaajia. Mestarien liigassa pääsee mittaamaan sekä joukkueen että omat taidot maanosan parhaita vastaan. Odotan innolla sitä haastetta, Wilson miettii.

Wilson joutui jättämään Susijengin kaksi edellistä MM-karsintaottelua väliin alaraajavamman vuoksi. Näillä näkymin häntä ei tulla vielä näkemään kentällä kauden avauspelissä sunnuntaina, kun Lietkabelis kohtaa sunnuntaina vieraskentällä Skycopin.

– Vamma ei ole vakava, mutta tarvitsen vielä muutaman päivän. Emme halua ottaa sen suhteen mitään riskejä, että tulisin liian aikaisin takaisin, Wilson valottaa tilannettaan.

Lietkabelis aloittaa pelinsä Mestarien liigassa 9.10. karsinnoista tulevaa vastustajaa vastaan.