Vilppaalle voitto ja tappio Tallinnasta – ”Onhan tässä vielä hirvittävä määrä tekemistä”

Vilpas avasi syksyn harjoitusottelunsa viikonloppuna Tallinnassa ja saaliina oli yksi voitto ja yksi tappio.

Perjantaina se kohtasi viime kaudesta selkeästi vahvistuneen TLU Kalevin ja otti avausvoiton tiukkojen loppuhetkien jälkeen 95-98 (51-55). Ottelu pelattiin ilman virallista tilastointia, joten pelin jälkeen muistoksi jäi pelkästään pistemiehet.

Ilman Teemu Rannikkoa, Mikko Koivistoa ja Henri Kantosta otteluun lähteneen Vilppaan ykköstykki oli laituri D.J. Fenner, joka kuritti isäntiä 24 pisteellä. Fennerin ja David Haughtonin koreilla se siirtyi viimeisellä minuutilla 94-96 johtoon, mutta Kalevilla oli mahdollisuus tasoittaa ottelu vapariviivalta. Kokeneen Janar Taltsin toinen vapaaheitto lipsahti kuitenkin ohi ja loppunumerot sinetöi vapareista Fenner.

– Ideana oli, että Teemu ja Mikko pelaavat vain lauantain pelin, Henri ei loukkaantumisen jäljiltä kumpaakaan. Ottelu osoitti, että olemme fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta emme vielä hyvässä pelikunnossa. Teimme huonoja päätöksiä, sillä tämä oli käytännössä kolmas viisi vastaan viisi -treeni tällä joukkueella emmekä ole vielä samalla sivulla, totesi päävalmentaja Joonas Iisalo seuran sivuilla.

Samalla coach antoi tunnustusta TLU Kaleville, joka lähtee viikon päästä starttaavaan Viron ja Latvian yhteisliigaan (LEUBL).

– Se on tänä vuonna aivan eri joukkue kuin edellisinä vuosina. Joukkue on satsannut tähän kauteen rajusti ja he ovat menneet Tartu Rockin ohi ollen nyt Viron toiseksi paras joukkue.

Vilpas: D.J. Fenner 24, Diante Baldwin 13, Brandon Taylor 13, Aatu Kivimäki 12, David Haughton 11, Juho Nenonen 9, Riku Laine 8, Miikka Luosmaa 6, Remond Brown 2.

TLU Kalevin parhaina esiintyivät 31 pistettä heittänyt takamies Taylor Stafford, Demarcus Harrison (11) sekä päivän komeimmat donkit jysäyttänyt 216-senttinen Bamba Fall (10).

Lauantaina vastaan asettui Viron ykkösseura BC Kalev/Cramo, joka pelaa LEUBL:n ohella kovatasoista VTB-liigaa. Cramo on pelannut jo tuhdin nipun harjoituspelejä ja se näkyi. Viikko sitten se haki kovan turnausvoiton Liettuasta. Avauskymppi mentiin vielä melko tasaisissa merkeissä (31-24), mutta sitten kotijoukkue nosti kytkintä ja puoliajalla ero oli kasvanut jo 21 pisteeseen. Vilppaan heittopeli kangerteli pahasti ja se onnistui tekemään vajaaseen seitsemään minuuttiin vaivaiset kaksi pistettä. Kolmas jakso hävittiin 26-18, mutta päätöskymppi enää 19-17.

– Onhan tässä vielä hirvittävä määrä tekemistä ajoituksissa. Kaikki tapahtuu vaan niin paljon nopeammin ottelussa kuin treeneissä. BC Kalev/Cramo on erinomainen joukkue ja se on treenannut ja pelannut jo pitkään yhdessä, muistutti pitkän tauon jälkeen parketille palannut kapteeni Teemu Rannikko.

D.J. Fenner jatkoi hyviä otteita hyökkäyspäässä 24 pisteen edestä, mutta sentteri David Haughton ei päässyt tuomareiden suosioon. Peliaikaa kertyi vain vajaat kahdeksan minuuttia ennen suihkukomennusta.

Vilpas: D.J. Fenner 24, Mikko Koivisto 14/3, Juho Nenonen 10/3, Brandon Taylor 9/6, Riku Laine 8/5, Miikka Luosmaa 4/4, Diante Baldwin 3/1, Teemu Rannikko 1/0, David Haughton 0/1.

BC Kalev/Cramo: Chavaughn Lewis 24/6, Branko Mirkovic 20/4, Janari Joesaar 17/4, Landen Lucas 15/6, Kristjan Kitsing 10/1, Ivan Almeida 6/4, Reggie Lynch 5/7, Tanel Sokk 5/0, Maksim Salash 2/2, Kristjan Kangur 0/6.

Ensi viikonloppuna Vilpas esiintyy ensi kertaa kotihallissa. Hanhivaara-turnauksessa se kohtaa lauantaina Seagullsin (17:30) ja sunnuntaina Ura Basketin (15:30).

Lähde: Vilppaan kotisivut