Petteri Koponen jahtaa Saksan Bundesliigan mestaruutta Bayern Münchenin paidassa. Susijengin tähdellä on luvassa iso rooli saksalaisjättiläisen riveissä.

Koponen, 30, teki kesällä kolmen vuoden sopimuksen saksalaisjätti Bayern Münchenin kanssa ja Susijengin tähti on ollut tyytyväinen alkuunsa uudessa seurassa.

– Seura ja jengikaverit vaikuttavat hyviltä ja saksalaiseen tyyliin hommat toimivat, Koponen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Bayern München sai seuraavaksi kolmeksi kaudeksi paikan Euroliigaan ja Koponen oli joukkueen kesän tähtihankinta. Münchenissä luotetaan vahvasti Koposen kokemukseen, johtajuuteen ja heittotaitoon. Vaikka Susijengissä Koponen on totuttu näkemään peliä pyörittävänä takamiehenä, on hänet seurajoukkueissa tunnettu tarkkakätisenä heittäjänä. Varmaa on, että Koposen käsiin pelataan heittopaikkoja tälläkin kaudella.

– Olen pelannut kakkosta ja siinä on tarjolla iso rooli ja paljon minuutteja. Bayern teki töitä saadakseen minut tänne, mutten minä mikään ihmemies ole. Yritän vain auttaa joukkuettani parhaani mukaan. Sopimusta tehdessäni juttelin päävalmentajan kanssa millainen joukkue meillä on ja mikä minun roolini tulee olemaan. Modernissa koripallossa kakkonen ei ole pelkästään kulmaheittäjä, vaan saan olla myös paljon pallon kanssa. Tämä on taas vähän erilainen ja varmasti opettavainen kokemus, Koponen valottaa rooliaan.

Viime kauden päätteeksi Bayern Müncheniä juhlittiin Saksan tuplamestarina ja se lähtee kauteen jälleen suurimpana mestarisuosikkina. Tulevaisuudessa seuran tavoitteet on saavuttaa menestystä myös Euroliigassa.

– Euroliigassa emme ole ennakkosuosikkeja, mutta voimme yllättää. Saksassa sitten mestaruus ja cupin voitto ovat tavoitteena. Euroliigassa katsotaan mihin rahkeet riittävät. Bayern haluaa kasvaa yhdeksi suurista ja sen takia olen täällä.

Koponen uskoo joukkueen mestaruusmahdollisuuksiin, mutta muistuttaa liigan kovasta tasosta.

– Tiedämme meillä olevan hyvä joukkue, mutta Bundesliigassa on kovia joukkueita. Erot ovat hyvin pienet. Sen näki jo viime kaudella, kun Shawnin (Huff) Frankfurt johti Bayernia puolivälierissä 2-1. ALBA ja Bamberg ovat kovia joukkueita ja kaikki on mahdollista. Mestaruus ei ole millään tavalla kirkossa kuulutettu.

Bayern München aloittaa Bundesliigan perjantaina kohtaamalla Ulmin vieraskentällä. Euroliiga pyörähtää käyntiin keskiviikkona 11.10., kun Bayern isännöi Anadolu Efesiä.