Susijengin Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa. Salin uskoo vahvasti joukkueensa menestysmahdollisuuksiin.

Salin lähtee hyvillä mielin toiseen kauteensa Aurinkorannikolla.

– Harjoituskausi on mennyt hyvin ja voitimme juuri Copa Andalusian. Hyvillä fiiliksillä. Tuntuu, että meillä on hyvä joukkue, Salin avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Malaga sai täksi kaudeksi uuden päävalmentajan, kun Salinia aiemmin Gran Canariassa valmentanut Luis Casimiro otti joukkueen ohjat käsiinsä. Tutun valmentajan saapuminen on ollut Salinille mieluisa asia.

– Aika samanlainen rooli on tulossa ja paljon samanlaisia juttuja kuin silloin Gran Canariassa. On ollut helppoa treeneissä, kun hommat ovat aika lailla tutut eikä ole hirveästi tarvinnut sopeutua uusiin asioihin.

Salin kuului viime kaudella Malagan luottopelaajiin eikä tutun valmentajan alla vastuu ole ainakaan pienentynyt. Harjoituspeleissä Salinille on kertynyt sekä vastuuta että onnistumisia.

– Treenipeleissä on tullut hyvin minuutteja, mutta saa nähdä sitten, kun kausi alkaa. Valmentajista ei koskaan tiedä, Salin naureskelee.

Malaga nähdään tällä kaudella myös eurokentillä, kun se pelaa EuroCupia samassa lohkossa kuin Shawn Huffin, Erik Murphyn ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners. Lohkoa täydentävät Torino, Mihailo Pavicevicin valmentama Mornar Bar, Rytas Vilna sekä Kazan.

– Tiukkoja pelejä ja paljon matkustamista on taas edessä. On kiva päästä pelaamaan Shawnia, Erikiä ja ”Pajoa” vastaan. Lohko on kova, mutta mielestäni meillä on mahdollisuudet mennä EuroCupissa tänä vuonna jopa loppuun saakka. Meillä on iskukykyinen joukkue.

Malagan viime kausi ACB-liigassa oli pienoinen pettymys, kun joukkue sijoittui tasaisessa runkosarjassa seitsemänneksi ja putosi lopulta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle. Täksi kaudeksi tähtäin on asetettu korkealle.

– Copa Del Rey on ensimmäinen välitavoite ja ACB:ssa sitten pudotuspeleihin ja vähintään välieriin. Ne tavoitteet ovat ihan saavutettavissa, miettii Salin.

Malagan kausi ACB-liigassa starttaa perjantaina, kun se kohtaa kotikentällään Valencian. EuroCupissa urakka alkaa vieraspelillä Rytasia vastaan tiistaina 2.10.