Karhu Basket eteni Kauhajoen liikuntahallin huumaavassa illassa Mestarien liigan kolmannelle ja samalla viimeiselle karsintakierrokselle. Bulgarian mestari Levski Lukoil kaatui perjantai-illassa 88–79 (36–31).

Kun Karhu Basket voitti myös joukkueiden ensimmäisen osaottelun Sofiassa viidellä pisteellä, etenivät oranssipaidat jatkoon yhteistuloksella 181–167.

Hallitseva Suomen mestari Karhu Basket on voittanut Mestarien liigan karsinnoissa kaikki neljä otteluaan. Bulgarialaisten lisäksi Romanian mestari CSM Oradea kaatui ensimmäisellä kierroksella sekä vieraissa että kotiparketilla.

– Kv-voitto on aina kv-voitto, päävalmentaja Jussi Laakso hauskuutti lakonisella toteamuksellaan Karhu Basketin seurahistorian puhtaasta kansainvälisestä saldosta Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Laakso oli taistelun jälkeen suorastaan häkeltynyt joukkueensa vireestä. Tiivis ottelutahti ja pitkät matkustuspäivät ovat hitsanneet pelaajiston yhteen poikkeuksellisen vahvasti kauden ajankohtaan nähden.

– En tiedä oltiinko viime kaudella edes huhtikuussa sellaisessa henkisessä moodissa, mitä nyt olemme. Joukkue on äärimmäisen keskittynyt tekemiseensä ja motivoitunut jokaiseen yksityiskohtaan. Silti huumorikin kukkii pukukopissa, välillä ehkä liiaksikin, Laakso naurahti.

– Tämä on itselle valmentajana parasta aikaa, suuria haasteita ja mahtava porukka kasassa.

Karhu Basket oli askeleen edellä

Lukoil Levski ei oikeastaan missään vaiheessa Kauhajoen vierailuaan onnistunut uhkaamaan kotijoukkueen jatkopaikkaa. Karhu Basketin pelisuunnitelma piti ja vierasjoukkue tuskaili turvallisen piste-eron päässä.

– Olimme koko ajan askeleen edellä, meni oikeastaan ihan suunnitelman mukaan. Kävimme läpi, mitä Bulgariassa tapahtui ja saimmekin aika paljon koreja, mitä olimme suunnitelleet heidän puolustustaan vastaan, Laakso viittasi Levski Lukoilin kotiparketillaan esittämään kiriin, jonka aikana vierasjohto kutistui 24:stä viiteen pisteeseen.

Karhu Basket pelasi erinomaisen järkevästi ja piti liikettä yllä läpi kamppailun isokokoista vastustajaansa vastaan.

Perjantai-illan tehokkain oli Karhu Basketin taituri Durrell Summers 22 pisteellään. Michael Moser säesti Summersia komeasti 18 pisteellä.

Karhu Basketin kotimaisesta osastosta Okko Järvi tulitti 11 pistettään jo avauspuoliskolla. Mikael Laihonen sen sijaan paini ensiluokkaisesti molemmissa päissä kenttää.

– Ensinnäkin tosi iso kiitos yleisölle. Ihan eri peli oli täällä kuin vieraissa, etenkin vastustajalle, Laihonen kiitti 1290-päistä kotikatsomoa.

– Käsikirjoituksen mukaan meni, kun vielä vieraissa tilanteet vähän vaihtelivat liikaa pelin sisällä. Nyt ei päästetty heitä enää lähelle.

Kotiyleisölle ja valmennusjohdolle sydämentykytyksiä aiheutti, kun pelintekijä Bojan Sarcevic konkkasi ilkeästi kohti vaihtopenkkiä kesken ottelun.

– Kyllähän siinä säikähtää, kun kapteeni ja aloittava takamies linkuttaa penkille. Jo ihan koko kaudenkin takia! Onneksi selvisimme säikähdyksellä, Laakso huokaisi.