Suomalaiskaksikolle luvassa vastuuta Bundesliigaseurassa – ”Meillä on hyvin tasainen joukkue”

© Kuva: Ilari Isotalo

Camilla Grönberg ja Veera Pirttinen aloittavat kautensa Saksan Bundesliigassa pelaavan Chemnitzin kanssa lauantaina.

Grönberg, 24, aloittaa toisen kautensa ulkomailla tutussa maassa, sillä edelliskauden hän pelasi sarjaporrasta alempana Bad Homburgin joukkueessa. Viime kaudella Bad Homburg taisteli tiukasti noususta, mutta tie tyssäsi lopulta välieriin. Grönberg pääsee kuitenkin mittaamaan Bundesliigan tason, kun hän allekirjoitti kesällä sopimuksen Chemnitzin kanssa.

– Viime kauden jälkeen oli selkeä tavoite jatkaa ulkomailla, ja kun viime kaudella joukkue ei noussut, niin halusin itse päästä korkeammalle tasolle. Kuulin aika aikaisessa vaiheessa Chemnitzin kiinnostuksesta ja kesäkuun alussa pistettiin nimet paperiin. Mitä juttelin valmentajan kanssa, niin vastuuta on odotettavissa ja he etsivät juuri minun tyyppistä pelaajaa. En sen jälkeen epäillyt hetkeäkään, Grönberg kertoo sopimuksensa taustoista Koripalloliiton tiedotteessa.

Grönberg on myös huomannut valmentajan puheet paikkansa pitäviksi. Harjoituspeleissä luottoa on löytynyt mukavasti.

– Olen saanut vastuuta enemmän kuin ennakkoon ajattelin ja olen aloittanut joka pelin tähän mennessä. Meillä on hyvin tasainen joukkue ja noin yhdeksän pelaajan rotaatio. Penkiltä tulee koko ajan hyviä pelaajia. Jos itsellä sattuu olemaan huonompi päivä, niin tietää penkiltä tulevan hyvä pelaaja tilalle tarvittaessa.

Vaikka kausi on vasta pyörähtämässä käyntiin, niin Grönberg on ehtinyt jo huomata pääsarjan kovan tason.

– Ykkösessä tehdään niin sanotut pienet asiat tarkemmin. Pallottomana joutuu tekemään enemmän duunia päästäkseen vapaaksi ja heittopaikkoihin. Täällä ei saa samalla tapaa vapaita heittopaikkoja kuin kakkosessa tai vaikkapa Suomessa. Yleisesti ottaen kovuus on yksi asia. Kakkosessa ehkä juostaan enemmän, mutta ykkösessä on erilainen kovuus.

Viime kaudella Chemnitz varmisti paikkansa pudotuspeleissä viimeisellä kierroksella, mutta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella se hävisi tulevalle mestarille Kelternille. Paikka kahdeksan joukossa siintää tälläkin kaudella joukkueen tähtäimessä.

– Toivottavasti tällä kaudella pudotuspelipaikka varmistuisi ennen viimeistä kierrosta. Bundesliigassa on tasaisia pelejä ja pitää pistää parastaan, että pudotuspeleihin pääsee.

Grönberg on iloinen, että Bundesliigassa nähdään tällä kaudella runsaasti suomalaisväriä.

– On vastustajien joukkueessa ainakin muutama tuttu pelaaja, joista voi kertoa infoa joukkueelle. Suomalaiskohtaamiset ovat aina mukavia. On hienoa, että pelaajat uskaltavat lähteä ulkomaille.

Yksi uusi kasvo Bundesliigassa on viime kaudella Korisliigan parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi valittu Veera Pirttinen, 21, joka ehti nuoresta iästään huolimatta saavuttaa Suomessa kolme SM-kultaa. Tänä kesänä aika oli kypsä lähteä kokeilemaan siipiä ulkomaan kentille.

– Oli hienoa päästä Bundesliigaan ja saada tämä mahdollisuus. Unelmani on aina ollut pelata ulkomailla. Tähän asti kaikki on mennyt hyvin eikä mitään ongelmia ole ollut.

Pirttinen on sopeutunut hyvin myös pelikentän puolella eikä ole kokenut suurta kulttuurishokkia Korisliigaan verrattuna.

– Täällä on vähän kovempi tempo, muttei muuten mitään ihan hirveän suuria eroja ole.

Sopeutumista helpotti myös Grönbergin pelaaminen samassa joukkueessa.

– On ennestään ainakin yksi tuttu joukkuekaveri, joka tuntee asiat, vaikkei Camilla tässä joukkueessa viime kaudella pelannutkaan, iloitsee Pirttinen.

Pirttisellä on kova luotto omiin kykyihinsä ennen kauden alkua.

– Jos hoidan oman tonttini, niin en näe mitään esteitä miksei vastuuta tulisi.

Grönbergin ja Pirttisen kausi alkaa lauantaina Bad Aiblingin vieraana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!