Viime kaudella Susijengin kapteeni Shawn Huff, 34, kantoi suurta vastuuta Gordon Herbertin valmentamassa Frankfurt Skylinersissa. Huff urakoi lähes 30 minuuttia ottelua kohden ja oli joukkueen kokenein pelaaja.

Tällä kaudella Frankfurtin ottelukalenteria täyttävät myös europelit, kun joukkue osallistuu EuroCupiin. EuroCup pelataan neljänä kuuden joukkueen lohkona ja lohkojen neljä parasta etenee seuraavalle kierrokselle. Frankfurtin lohkossa pelaavat myös Torino, Mornar Bar, Rytas Vilna, Kazan sekä Sasu Salinin Malaga.

– Kiva lähteä uuteen kauteen ja Eurocup tuo mukanaan myös kansainvälisiä pelejä. Ei uraani varmaan kymmentä vuotta ole enää jäljellä, joten vielä kun saa mahdollisuuden pelata eurokentillä, niin se on hyvä haaste, talvesta 2017 Frankfurtia edustanut Huff miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

Viime kaudella Frankfurtilla oli pienimuotoinen nuorennusleikkaus, jonka lisäksi loukkaantumiset rasittivat joukkuetta. Täksi kaudeksi joukkueeseen hankittiin entistä enemmän kokemusta ja mukaan on liittynyt myös Susijengistä tuttu Erik Murphy.

– Meillä on nyt laajempi ryhmä kuin viime kaudella. Viime kaudella jouduimme pelaamaan pitkiäkin jaksoja 6-7 pelaajan rotaatiolla, mutta tällä kaudella en usko sellaista tapahtuvan. Sen on huomannut treeneissäkin, että joukkueen materiaali on nyt viimevuotista laajempi.

Frankfurt pääsi viime keväänä viimeisenä joukkueena mukaan pudotuspeleihin ja pisti tulevan mestari Bayernin ensimmäisellä kierroksella tiukoille pudoten lopulta otteluvoiton 2-3. Tulevan kauden tavoitteista puhuttaessa Huff on maltillinen.

– Meillä on kilpailuhenkinen ryhmä ja Bundesliigassa vähimmäistavoite on selvitä pudotuspeleihin ja EuroCupissa toiselle kierrokselle. Tylsää perusjargonia käyttäen, lähdemme yksi peli kerrallaan ja yritetään parantaa joukkueena siten, että pelaamme parhaat pelimme keväällä, Huff naurahtaa.

Huffia voidaan jo pitää Bundesliigan konkarina, sillä ennen Frankfurtia hän vietti myös kolme kautta Ludwigsburgin riveissä. Hän näkee tulevan kauden vahvan suomalaispanoksen erinomaisena asiana.

– Kyllähän se piristää ja Tuovin Lassikin on vain tuossa parin tunnin päässä Strasbourgissa. Hienoa, että pelaajiamme ja valmentajiamme on maailmalla ja päästän pelaamaan vastakkain sekä morjestamaan.

Frankfurtin pelit pyörähtävät käyntiin lauantaina Ludwigsburgin vieraana. Frankfurt avaa EuroCupin kotikentällään keskiviikkona 3.10. Torinoa vastaan.