KTP-Basket päihitti Uudenkaupungin Korihait 85-79 (42-36) syksyn todennäköisesti viimeisessä, Korisliigakauteen valmistavassa harjoitusottelussaan Steveco Areenalla perjantaina. Kamppailu oli kahden eri asioihin pelinsä perustavan joukkueen tasaista vääntöä, molemmat valmentajat juoksuttivat koko arsenaaliaan, ja vasta viimeinen viisiminuuttinen pelattiin voitosta. Sen kilpailun KTP sitten voitti.

– No joo… Tyypillinen kauteen valmistava pre season -peli. Näin kentällä paljon hyviä asioita, mutta myös paljon petrattavaa, totesi KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen seuran sivuilla.

Viime viikonvaihteen Viron turneelta Kamiselle jäi hampaankoloon se viimeinen puristus, jota ei kummassakaan ottelussa tullut.

– Nyt oli yritystä ihan eri tavalla, kiitteli Kaminen.

Yksi valmentajan tarkoittamista ”hyvistä asioista” on varmasti sekin, että nyky-KTP on monipuolisempi kuin edeltäjänsä moniin vuosiin. Osaavia ja ratkaisuihin pystyviä pelimiehiä on jokaiselle paikalle – jos ei nyt tungokseen asti – niin useampi kuitenkin.

Parannettavaa löytyy ainakin puolustamisessa. Oman korin varjelemisessa pelaajien kommunikointi unohtui aika ajoin, ja Uusikaupunki pääsi juoksemaan helppoja pinnoja.

Korihaiden pelitapa oli juuri sellainen kuin ennalta tiedettiinkin. Haivalmentaja Damion Dantzler perustaa koripallofilosofiansa vauhdinpitoon ja herkeämättömään heittopeliin. Siinä rallissa KTP oli ajoittain lirissä. Liigassa Korihait on varmasti varteenotettava vastustaja.

KTP:n onnistujiin voidaan kirjata ainakin pelintekijä Antto Nikkarinen sekä korin tuntumassa tehokas Tyrell Nelson.

– Loisto-ottelu Anttolta. Se teki varmasti hyvää miehelle itselleenkin, kehui Kaminen Nikkarista, joka on ollut aiemmissa harjoituspeleissä hieman alavireessä.

KTP:n NBA-vahvistus Matt Williams osoitti, että hän osaa kyllä heittää. 16 pistettä syntyivät 50 prosentin tarkkuudella.

– Hänellä taisi olla kovasti näyttöhaluja, ja siksi muutamat ratkaisut olivat huonoja. Williams on joskus malttamaton, mutta toisaalta sieltä voi tulla koreja, jotka sytyttävät joukkueen, selvitti Kaminen.

Williamsin, Nelsonin ja Donte Thomasinkin kontrahti KTP:n kanssa on jo ilmeisen selvä, mutta Kevin Langfordin tulevaisuus oli auki ainakin perjantaihin asti. Kaminen ei heti pelin jälkeen pystynyt sanomaan, mitä pitäisi tehdä.

– Tämä on kovin vaikeaa. Minun on puhuttava muiden valmentajien (Sauli Lanki ja Harri Laine) kanssa. Langford ei ole mikään temppujen tekijä, mutta perusasioissa hän on hyvä. Kevin tekee paljon hyviä juttuja ja pelaa joukkueelle. Olen sen verran vanhan koulukunnan valmentaja, että uskon joukkueen tekemiseen enkä haluaisi lähteä sekoittamaan asioita jenkkiä vaihtamalla, Kaminen totesi.

KTP hakee vielä yhtä harjoitusottelua ennen sarja-avausta. Jos ei sellaista tule, käynnistyy Korisliiga kymenlaaksolaisella paikallisderbyllä KTP-Kouvot Steveco Areenalla lokakuun 10. päivänä.

Korihait-ottelun kokoonpanosta puuttuivat kotkalaisista mm. toipilaat Michael Pounds ja Miika Heinonen.