Daniel Jansson on viidettä kauttaan Bundesliigaseura Ulmin organisaatiossa ja luotsaa seuran akatemiajoukkuetta Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ProB:ssä. Janssonin päätehtävänä on hioa nuorista pelaajalupauksista timantteja.

Edellinen kehitysprojekti huipentui viime kaudella ProA:ssa, jonka jälkeen uusi projekti alkaa nyt ProB:ssä.

– Tässä mennään vähän kuin lukion opettajana, että kun pelaajat pääsevät tiettyyn ikään, niin he jatkavat sitten jatko-opiskeluihin tai töihin. Meiltä on neljän viimeisen vuoden aikana päässyt 11 pelaajaa pelaamaan ammatikseen. Viime kauden aloitusviisikosta meiltä jatkaa kaksi ja kolme lähti. Meillä on nyt pääasiassa 1999-2001 ikäluokan pelaajia. Tilanne on vähän sama kuin silloin, kun tulin tänne. Silloin meillä oli 1997 ikäluokka ja se on nyt lähtenyt, Jansson kertoo Koripalloliiton sivuilla.

OrangeAcademy nimeä kantava joukkue pelasi viime kaudella ProA:ssa, mutta putosi kauden päätteeksi. Jansson ei näe putoamista huonona asiana.

– Jo heti kättelyssä on tullut selväksi, että ProB on meille hyvä sarjataso lähteä rakentamaan tätä uudestaan. ProA:han ei olisi ollut järkeä lähteä tällaisella joukkueella.

Vaikka joukkueen pääpaino on pelaajakehityksessä, niin Jansson ei sivuuta myöskään tulostavoitteita. Pelaajakehitykseen kuuluu myös voittamisen opettelu.

– Me viemme hommaa eteenpäin ja yritetään kehittyä pelaajina ja sitä kautta ryhmänä. Mielestäni pelaajakehitykseen kuuluvat kilpailun sisäistäminen ja voittojen tavoittelu. Pyrimme maksimoimaan tuloksen, mutta kehitys tapahtuu oman systeemin ja pelaamisen kautta. Kun asiat tehdään hyvin, niin sitä kautta sitten tulevat voitot ja tulokset. On tärkeä, että pelaajille rakentuu myös voittajamentaliteetti, muistuttaa Jansson.