BC Nokian viimeiset kaksi harjoitusottelua ennen Korisliiga-kauden avausta päätyivät molemmat tasapeleihin Salossa pelatussa Hanhivaara-turnauksessa.

Lauantain ottelussa Näätiä vastaan marssi kevään sarjanousija Ura Basket, joka meinasi karata viimeisellä neljänneksellä. Nokialaiset saivat kuitenkin rivinsä kasaan ja lopulta Malcolm Bernardin kolmonen tasoitti ottelun loppulukemiin 77-77 (41-40). Jatkoaika päätettiin jättää pelaamatta.

Vuk Malidzanin oli loukkaantumisen takia poissa, niin emme olleet ehtineet valmistautua pelaamaan ilman pointtia. Se oli tietysti haaste, joka näkyi pelin rytmittämisessä ja meille tuli 18 menetystä, joista Ura juoksi 22 pistettä, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kertoi seuran sivuilla.

– Ihan positiivinen peli kuitenkin. Noustiin, pari viimeistä minuuttia oli hyviä, väännettiin tasuri ja pääsimme pelaamaan Korisliiga-rotaatiolla. Hyvä fiilis siitä, että kun saadaan Vuk ja Daniel Dolenc kuntoon, niin meillä on hyvät palaset kohdallaan.

Sunnuntain ottelussa vastaan tuli kevään pronssimitalisti Helsinki Seagulls, jonka kanssa Näädät on perinteisesti pelannut tiukkoja otteluita. Sama teema jatkui, kun Seagulls tasoitti pelikellon peitonneella kolmosella loppulukemiksi 84-84 (33-34).

– Ihan ok matsi. Menetyksiä 21 kappaletta, joka on aika järkyttävä lukema. Viimeiset 2-3 minuuttia meiltä tuli nukahduksia, joista vastustajan paras heittäjä pääsi täysin vapaaksi. Kyseessä oli toinen kovatempoinen ottelu kahdeksan pelaajan rotaatiolla, niin väsyneinä pelaajat eivät tehneet oikeita valintoja, Tuominen kertoi.

– Muuten tänään 35 minuuttia puolustettiin hyvin ja noudatettiin konseptia. Hyökkäyksessä halusimme pelata järjestelmällisesti sisään. Sean O’Mara oli tänään erittäin hyvä ja Dragan Labovic pääsi tilanteisiin, mutta sattui vain tänään heittämään ohitse.

– Kokonaisuudessaan hyvä viikonloppu. Opimme, että mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät. Näkyi, että pelasimme ilman ykköspointtiamme. Jos Vuk olisi ollut mukana, niin menetyksiä olisi varmasti ollut vähemmän.