Naisten Korisliigan kausi käynnistyy torstaina 4.10. Hyvinkään Ponteva lähtee tasavahvalla joukkueella hakemaan kärkisijoitusta, kun taas Vimpelin Veto pyrkii kamppailemaan pudotuspeleissä. EBT ja Honka lähtevät kehityksen kautta tulevaan kauteen.

HyPo tähtää mestaruuteen

Viime kauden pronssimitalisti Hyvinkään Ponteva lähtee tulevaan kauteensa tasavahvalla ja kokeneella joukkueella. Päävalmentajana toimii viime kaudellakin joukkuetta luotsannut Miikka Sopanen, joka kertoo kaiken olevan mallillaan kauden aloitusta varten.

– Valmistautumisemme on sujunut hyvin ja olemme hyvässä kunnossa. Lähdemme pelaamaan kovalla intensiteetillä ja pyrimme saamaan kaikilta pelaajilta voimaa kentälle, Sopanen toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Hyvinkääläisten tavoitteena on taistella mestaruudesta, mutta Sopanen suhtautuu asiaan tässä vaiheessa kautta vielä maltillisesti.

– Suomen mestaruus on tietysti tavoitteenamme, mutta emme halua tähyillä vielä liian pitkälle, vaan pelata pelin kerrallaan.

HyPon joukkueen kokoonpanossa korostuu jatkuvuus viime kaudelta. Konkarin kokemusta joukkueeseen tuo kapteeni Taru Tuukkanen (192/40), mutta Sopasen mukaan silmällä pidettävä pelaaja on myös viime vuonnakin joukkueessa pelannut Saara Wahlgren (174/25).

– Saara on tällä hetkellä erittäin kovassa kunnossa. Häneltä on lupa odottaa kovaa puolustamista, sekä suuren intensiteetin pelaamista.

Vimpelin Veto tähyilee kärkisijoja

Vimpelin Vedon ohjaksissa jatkaa päävalmentaja Jarkko Havu, jolle joukkueen tavoite on selkeä.

– Tavoitteemme on sama kuin viime vuonna, eli päästä pudotuspeleihin, ja ottaa sieltä nyt myös ensimmäinen voitto. Pidämme myös mitalikamppailuja täysin realistisena tavoitteena tänä vuonna.

ViVe koostuu tällä kaudella urheilullisesta kokoonpanosta, joka pyrkii hyödyntämään juoksuvoimaansa. Havu kehuu erityisesti joukkueen monipuolisuutta, sekä pelaajien kykyä pelata vaihtelevasti useilla eri pelipaikoilla. Ulkomaisista vahvistuksista valmentaja nostaa esille erityisesti Alisia Jenkinsin (186/24), joka debytoi Naisten Korisliigan parketilla.

– Jenkins tulee todennäköisesti pelaamaan erittäin hyvän kauden, ja hän kuuluu ehdottomasti kantaviin voimiimme.

Kotimaisista pelaajista Havu mainitsee Taru Timon (171/18), joka on seuran omia kasvatteja.

– Tarulta odotamme tällä kaudella paljon kehitystä ja vastuunkantoa.

Espoo Basket Teamissa uuden tulemisen aikakausi

Espoo Basket Team pyrkii tulevanakin liigakautena tarjoamaan pelaajille hyvän alustan kehittymiseen.

– Elämme joukkueessa uuden tulemisen aikaa, ja pyrimme saamaan tällä kaudella myös enemmän voittoja, päävalmentajana jatkava Niko Hellman kertoo.

Hellman uskoo tulevan kauden olevan kovatasoisin koskaan Naisten Korisliigassa nähty. Myös EBT lähtee tulevaan koitokseen kovemmalla intensiteetillä, vaikka valmistautuminen ei ole sujunut aivan odotusten mukaan.

– Meillä on pieniä loukkaantumisia alla, mikä tietysti kaventaa materiaaliamme, mutta uskon meidän voivan pelata kovemmalla tasolla, kunhan näistä selviämme.

Kokonaisuudessaan joukkue esiintyy tulevana kautena laajempana edelliseen verrattuna. Vahvistusta joukkueelle tuo Ulriikka Nuolikoski (178/25), joka siirtyi Espooseen Kouvottarista. Hellman mainitsee olevansa tyytyväinen myös joukkueen sisällä tapahtuneeseen jatkumoon.

– Meillä jatkaa vahvistuksemme Kamilah Jackson (181/26), mikä on erittäin positiivista joukkueen kokonaiskuvan kannalta. Povaamme myös aiemmin loukkaantumisista kärsineelle Lotta Vesiluomalle (172/21) hyvää kautta.

Hongassa paljon nuorta voimaa

Tapiolan Honka aloittaa tulevan sarjakoitoksensa hyvillä ja odottavaisilla tunnelmilla. Joukkueessa on tänä vuonna mukana paljon seuran omia nuoria kasvatteja, joilta ei tekemisen meininkiä puutu.

– Tavoitteenamme on kasvattaa pelaajia. Meillä on paljon nuoria ja innokkaita pelaajia, joista jokaisella on intoa ja halua taistella pelipaikoista, joukkueen päävalmentajana viidettä kauttaan jatkava Kimmo Kujansivu kertoo.

Hongan pelipaidassa jatkaa viime kaudellakin vakuuttavaa jälkeä tehnyt Roosa Lehtoranta (176/21), mutta potentiaaliaan väläyttää Kujansivun mukaan myös seuran oma kasvatti Pipsa Kahlos (173/21).

– Pipsan rasitteena viime kausina ovat olleet loukkaantumiset, mutta hän tekee nyt terveenä uutta tuloaan tulevana kautena.

Kujansivu ei halua tässä vaiheessa kautta mennä vielä liikaa asioiden edelle, vaan joukkue pyrkii keskittymään yhteen peliin kerrallaan.

– Olemme harjoitelleet hyvin ja pyrimme pelaamaan peli kerrallaan omien vahvuuksiemme mukaan.