Susijengin heittäjäase Antti Kanervo, 29, teki kesällä sopimuksen islantilaisen Stjarnanin kanssa. Kanervo lähtee Islantiin korkein tavoittein.

Kanervo on toista kertaa ulkomailla, kun toissa kaudella hän pelasi Ranskan ProB:ssä Chorale Roannen joukkueessa. Nyt edessä odottavat haasteet Islannissa.

– Kesällä kuulin mahdollisuudesta siirtyä Islantiin ja ehdin jo kahdesti hylätä tarjouksen, mutta seura osoitti todella haluavansa minut. Puhuin valmentajan kanssa useaan kertaan ja lopulta pääsimme yhteisymmärrykseen, Kanervo kertoo sopimuksensa taustoista Koripalloliiton tiedotteessa.

Kanervo on ehtinyt tutustua islantilaiseen pelitapaan kolmen harjoitusottelun verran ja on ollut vaikuttunut näkemästään.

– Kyllä täällä ihan koripalloa pelataan. Olemme voittaneet kaikki kolme harjoitusotteluamme, mutta peliesitykset ovat olleet aika vaihtelevia. Olemme olleet vasta aika vähän aikaa yhdessä, sillä meiltä oli kolme pelaaja Islannin maajoukkueen mukana, minä olin Susijengin kanssa ja amerikkalaispelaaja tuli mukaan samaan aikaan kuin mekin. Pystymme parantamaan vielä paljon.

Islantilainen koripallo elää vahvaa nousukautta ja maajoukkue on ihastuttanut energisellä, aggressiivisella sekä taistelevalla pelityylillään. Maajoukkueen DNA on hyvin nähtävissä Kanervon mukaan myös sarjan joukkueissa.

– Täällä todellakin laitetaan kroppaa likoon ja peleissä tapahtuu vähän erikoisia asioita, mitä ei osaa odottaa. Pallo lentää ilmaan aika nopeasti, jos on mahdollisuus ja peli on aika nopeaa. Jokaisessa sarjassa on omat ominaispiirteensä. Kuitenkin on myös aika paljon samoja juttuja kuin Suomessakin, Kanervo kuvailee.

Kanervolla on luvassa iso rooli Arnar Gudjonssonin pelikirjassa.

– Näin pitäisi olla mitä olen valmentajan kanssa jutellut. Olen saanut pelata ja vastuuta on tullut.

Viime kaudella Stjarnan sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella IR:lle 1-3. Tälle kaudelle tavoitteet ovat korkealla.

– Kyllä meidän selkeänä tavoitteena on voittaa mestaruus. Joukkue vahvistui viime kauden runkosarjan voittajan amerikkalaispelaajalla, meillä on kaksi kokenutta Islannin maajoukkuepelaajaa sekä amerikkalaispelaaja, joka sai hiljattain Islannin kansalaisuuden ja pelasi myös maajoukkueessa. Kolmen Islannin maajoukkueen pelaajan lisäksi, meillä on pari kaveria, jotka ovat olleet siinä ringissä mukana. Meillä on hyvä joukkue kasassa.

Kanervon ja Stjarnanin kausi alkaa perjantaina, kun IR matkaa joukkueen vieraaksi.