Naisten Korisliigan hallitseva mestari Peli-Karhut on tehnyt jatkosopimuksen Susiladies-takakentän avaintähtiin kuuluvan Linda-Lotta Lehtorannan, 26, kanssa juuri ennen lauantaista kauden avausotteluaan.

Lehtoranta liittyi PeKan rivistöön kesken kauden pitkän kuntoutumisjakson jälkeen. KTP-kasvatti pelasi kotikaupunkinsa ylpeyden riveissä 23 ottelua 9,0 pisteen, 2,6 levypallon ja 3,8 syötön keskiarvoilla johdattaen joukkueensa Suomen mestaruuteen.

– Joukkue on hieman erilainen viime kaudesta. Toki minulle tuttuja pelaajia on tullut, joiden kanssa olen aiemmin pelannut mm. maajoukkueessa. Varmaan menee hetki, että homma hitsautuu yhteen ja peli alkaa rullaamaan. Mutta hyvillä mielin ja peli kerrallaan eteenpäin, Lehtoranta kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Lehtoranta on kerännyt viljalti meriittejä sekä kotoisessa Naisten Korisliigassa että ulkomailla. Hänet on valittu Naisten Korisliigan vuoden tulokkaaksi (2010) ja kahdesti vuoden puolustuspelaajaksi (2011, 2012). Ammattilaiskokemusta löytyy myös Saksan Bundesliigasta, Tshekin pääsarjasta ja Belgiasta. Lehtorannan ja PeKan välisessä sopimuksessa on ulkomaanoptio.

PeKan ja Lehtorannan tuore kausi 2018/19 pyörähtää käyntiin lauantaina Karhuvuoren urheilutalolla, kun PeKa saa vastaansa kevään finaalipari Catz Lappeenrannan.

– Kiva päästä taas pelaamaan kesän jälkeen ja varmasti tulee mielenkiintoinen ottelu. Molemmat joukkueet ovat osittain pysyneet ennallaan ja kokeneet myös muutoksia. Fiilis joukkueessa on hyvä ja tekeminen on ihan hyvännäköistä, mutta luonnollisesti ei tässä vielä parhaassa tikissä olla. Lähdetään hakemaan ensimmäistä kotivoittoa!

Lehtoranta on myös Susiladiesin monivuotinen keulahahmo, joka on pukenut naisten maajoukkueen nutun ylleen 57 kertaa 5,8 pisteen keskiarvolla.

Lehtorannan sopimuksen ohessa Peli-Karhut tiedotti purkaneensa koeajalla olleen Ashley Morrisetten sopimuksen.