Susijengin superlupaus on tehnyt yliopistovalintansa – seuraa legendan jalanjälkiä

© Kuva: fiba.com

Susijengin paidassa MM-karsinnoissa ja harjoitusotteluissa vakuuttanut Mikael Jantunen on tehnyt valintansa tulevasta yliopistostaan.

Jantunen seuraa HBA-Märskyn valmentajansa Hanno Möttölän jalanjälkiä ja lähtee ensi vuonna pelaamaan Utahin yliopistoon, jolle hän on antanut suullisen lupauksensa. Möttölä kertoi asiasta 237sports-sivustolle. Sivuston mukaan Jantusen kintereillä olivat muun muassa LMU, Oregon State, Georgia Tech ja Stanford. Valinnan hän teki LMU:n Utahin välillä, jossa vaaka kallistui Utahin suuntaan.

Utah eli kukoistuskauttaan Möttölän pelatessa yliopiston riveissä 1990-luvun loppupuolella, kun se selvitti tiensä kahdesti kahdeksan parhaan joukkoon ja ylsi finaaleihin vuonna 1998. Edellisen kerran joukkue eteni NCAA:n lopputurnaukseen vuonna 2016. Sweet Sixteen kierrokselle joukkue raivasi tiensä vuonna 2015.

Viimeisten vuosien aikana Utahista NBA:han ovat ponnistaneet Torontossa pelaava Delon Wright (2015), Jakob Pöltl (San Antonio, 2016) ja Kyle Kuzma (2017).

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Koripallo.com-sivusto.