Pyrintö valmiina kauteen – ”Isossa kuvassa hyvässä vauhdissa”

Tampereen Pyrinnön kautta aikain 53. pääsarjakausi alkaa keskiviikkona 10.10. kotikentällä. Runkosarjan ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu viime kauden päätteeksi sarjanousua divisioona A:sta Korisliigaan juhlinut kaarinalainen Ura Basket.

Keskiviikon vastustaja Ura Basket on epäilemättä yksi tulevan Korisliiga-kauden mielenkiintoisimmista joukkueista. Historiansa ensimmäisen liigakauden aloittava Ura Basket lähtee debyyttikauteensa tavoitteenaan pudotuspelipaikka.

Pyrinnön valmistautuminen tulevaan Korisliiga-kauteen on sujunut hyvin ja kaikki on valmista keskiviikon sarja-avausta varten. Viime kauden suomalaisrungosta lähes kaikki pelaajat jatkavat tänäkin vuonna ja liigajoukkueen suomalaisosasto on jälleen kerran miehitetty vain pyrintöläisillä pelaajilla. Kun joukkueen jenkkipelaajatkin ovat päässeet valmistautumisjakson aikana yhä paremmin ja paremmin joukkueen pelitapaan sisään, niin tältä yhdistelmältä on lupa odottaa alusta lähtien vahvaa suorittamista.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen lähteekin levollisilla ja luottavaisilla fiiliksillä keskiviikon otteluun. Erinomaisesti sujunut kauteen valmistava ”kenraaliharjoitus” Kouvoja vastaan antoi vielä sopivan itseluottamusbuustin koko joukkueen tekemiseen. Kaikki pelaajat ovat mukana keskiviikon vahvuudessa lukuun ottamatta vielä keskivartalovammasta kärsivää Lassi Kilpistä.

– Olemme täysin valmiita aloittamaan liigakauden keskiviikkona. Totta kai on aina asioita joita voi vielä kehittää, mutta mielestäni olemme isossa kuvassa hyvässä vauhdissa. Pelaajisto on pysynyt Lassia lukuun ottamatta hyvin terveenä, joten olemme päässeet harjoittelemaan oikein hyvin, päävalmentaja Toiviainen kommentoi joukkueen lähtökohtia sarjakauteen Pyrinnön sivuilla.

– Ura Basketin peli perustuu pitkälti heidän nopeisiin ja taitaviin takamiehiin. Tämä kun yhdistetään coach Palotien ”kaaoskoripalloon”, niin he ovat varmasti haastava vastustaja kenelle tahansa.

– Meidän on pärjättävä keskiviikkona yksi vastaan yksi pelissä heidän takamiehiään vastaan ja pystyttävä kontrolloimaan pelin tempoa voittaaksemme ottelun, Toiviainen ennakoi.

Lähde: Pyrinnön kotisivut

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…