Kesän MM-karsinnoissa ennakkoluulottomasti pelannut 18-vuotias Mikael Jantunen siirtyy ensi kaudeksi rapakon taakse Utahin yliopistoon. Tahvanainen teki lopullisen päätöksensä kolmen yliopiston kesken.

Entisen NBA-sentteri Larry Krystkowiakin valmentama Utah on tuottanut NBA:han asti tukun korkean tason pelaajia, kuten Keith Van Horn, Andre Miller sekä Andrew Bogut. Edellisen konferenssin mestaruutensa Utah vei 2009 ja NCAA:n lopputurnaukseen joukkue eteni viimeksi 2016. Viime keväänä joukkueen matka vei konferenssiturnauksen puolivälieriin.

– Tein lopullisen valintani kolmen yliopiston välillä, joista Utah oli koripalloilullisesti parhain mahdollinen vaihtoehto. Pidin joukkueen valmennuksesta ja näin Utahin olevan minulle hyvä paikka seuraavan askeleen ottamiseksi, Jantunen selventää Koripalloliiton tiedotteessa.

Jantunen löysi koulunsa ”läheltä”, sillä HBA-Märskyn apuvalmentaja Hanno Möttölä kuuluu Utahin yliopiston historian kaikkien aikojen parhaimpiin pelaajiin. Möttölä edusti Utahia ennen ammattilaisuraansa vuosina 1996-2000, jolloin joukkue eteni parhaimmillaan NCAA:n loppuotteluun asti.

– Utahin yliopiston organisaatiossa muutamat tunsivat Hannon ja monet osasivat mainita hänen nimensä aina, kun sanoin tulevani Suomesta, jatkaa Jantunen.

Jantunen on herättänyt viime kuukausina myös eurooppalaisten ammattilaissarjojen kiinnostuksen. Päätös lähteä pelaamaan yliopistokoripalloa oli kuitenkin lopulta selkeä.

– Euroopan ammattilaiskentiltä ei voi enää lähteä NCAA:han, kun taas NCAA antaa mahdollisuuden keskittyä harjoitteluun sekä parin vuoden päästä tarkkailla tilannetta uudelleen, jos oikeanlainen tilaisuus ammattilaisuuteen tarjoutuu, Jantunen taustoittaa päätöstään.

– Ensimmäinen vuosi on tulokaspelaajilta pitkälti vielä peliminuuteista taistelemista hyvien pelaajien keskellä, mutta Utahissa minulla on mahdollisuus päästä peliminuuteille ensimmäisestä vuodesta alkaen. Minuutit eivät tule ilmaiseksi, mutta minulla on edellytys ne lunastaa.

Jantunen siirtyy Utahiin pelikaudeksi 2019-20.