Vilppaalla edessä isokokoinen haaste – ”BC Nokialla on sarjan isoin viisikko”

Vilpas otti varaslähdön uuteen Korisliigakauteen viime sunnuntaina Kauhajoella, jossa se kärsi harmittavan 115-112 jatkoaikatappion hallitsevalle mestarille Karhubasketille. Paluuta voittojen tielle tarjotaan torstaina, kun viikingit kohtaavat kauden kotiavauksessaan viime vuoden liiganelosen, BC Nokian.

Helppoa iltaa ei ole tiedossa, sillä päävalmentaja Ville Tuominen on koonnut Nokialle poikkeuksellisen kookkaan joukkueen. Kauhajoella Vilppaan ongelmaksi muodostui levypallopelaaminen ja se nouseekin torstaina tärkeään rooliin.

Vilppaan kannalta pelillisesti merkittävää oli, että Karhubasket kävi hakemassa tv-kameroiden edessä peräti 23 hyökkäyslevypalloa ja se on karmea määrä. Kookasta BC Nokiaa vastaan samaan ei ole varaa, vaan sulkupeli on nostettava aivan eri tasolle.

BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen lähtee sarjaan eri taktiikalla kuin muut, sillä hän sainasi Dragan Labovicin rinnalle vieläkin isomman miehen. 208-senttinen Sean O´Mara osoitti syyskuun lopun Hanhivaara-turnauksessa erinomaisia otteita. Ryhmän kolmas jätti on 205-senttinen Daniel Dolenc, jonka ensiesiintyminen alkaneen kauden liigassa siirtyy loukkaantumisen seurauksena myöhempään ajankohtaan. Nokian ulkomaalaisosaston täydentää laituri Malcolm Bernard (198cm) ja kotimaiselta osastolta eniten liigakokemusta löytyy Niko Mattilalta ja Aapeli Alaselta.

Torstainen vastustaja näyttäytyi salolaisille jo Hanhivaara-turnauksessa. Erikoisuutena oli, että joukkue pelasi Salohallissa peräti kaksi tasapeliä, Ura-Basketia ja Seagullsia vastaan. Vilpasta nokialaiset eivät viikonlopun aikana kohdanneet.

– Hienoa vihdoin päästä tositoimiin, vaikka joudummekin heti ehkä kaikkein hankalimpaan paikkaan koko sarjassa. Salolla on alla kovatasoinen ensimmäinen ottelu ja kotiyleisön edessä he varmasti tulevat kovalla intensiteetillä, arvioi Ville Tuominen Vilppaan sivujen mukaan.

Vilpas pääsee kotiavaukseen terveenä. Viime hetken vaihto Jamie Skeen (203) oli pelikelpoinen jo Kauhajoella ja pääsee haastamaan Nokian kaksoistornit täynnä intoa. D.J. Fenner on ollut viikinkien paras pistemies kaikissa syksyn otteluissa ja sulavaliikkeinen laituri kuritti Karhua 25 pisteen edestä. Brandon Taylor (22/7), Diante Baldwin (16/4) ja ikinuori Teemu Rannikko (13/2/7 syöttöä) olivat muut voimahahmot Kauhajoen avauspelissä.

– Saamme ensimmäiseen kotiotteluun täysin erilaisen joukkueen vastaan kuin Kauhajoella. BC Nokialla on sarjan isoin viisikko ja ns. Twin Towersin (Labovic ja O´Mara) puolustaminen aiheuttaa jokaiselle joukkueelle haasteita. Nokian ”epäortodoksinen” pelikonsepti, jossa on hyvin paljon pallottomia skriinejä ja liikettä tuo lisähaastetta torstai-iltaan. Meidän täytyy kehittyä erityisesti puolustuspään pelikovuudessa, jos haluamme pisteiden jäävän Saloon, pohtii Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo.

Lähde: Vilppaan kotisivut

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…