Karhu haiden kimppuun – ”Fokuksemme vierasotteluun pitää olla kunnossa”

Korisliiga jatkuu lauantaina Uudessakaupungissa, missä kauhajokiset kohtaavat Korihait.

Karhubasket avasi Korisliigan tiukalla väännöllä Solon Vilpasta vastaan kotisalissa viime sunnuntaina. Voittoa haettiin jatkoajalta, jonka jälkeen Karhubasket nappasi sarjapisteet lukemin 115-112. Jatkoajalle venynyt ottelu toi lisäkuormaan kauhajokisille, jotka olivat ennen sarja-avausta urakoineet kuusi kovaa BCL-karsintaottelua. Nyt Karhubasket on saanut parannella pikkukolhuja ja ottaa pienen fyysisen levon, ennen lauantaina kohtaamista.

Karhubasketin kokoonpanossa on pieni muutos, sillä Kazembe Abif on sivussa. Pelaavaan kokoonpanoon nousee Marvin Singleton, joka oli kentällä myös BCL-otteluissa. Sivussa ovat myös seuran omin U19-poikien peliä pelaavat Jussi Myllyniemi ja Joona Hakamaa. Muuten joukkue on huippuiskussa ja pelituntuma on hyvä. Bojan Sarcevic aloitti Korisliigauransa juuri Uudessakaupungissa, joten hänen esiintyminen Uusikaupunki 400 areenalla on aina hieno juttu.

Korihait aloittivat oman urakkansa Korisliigassa viime keskiviikkona. Helsinki Seagulls oli tyly isäntä ja vei ottelun pistein 87-72. Korihait pääsivät kaunistelemaan lukemia viimeisellä kympillä, jonka vieraat voittivat 19-28.

– Olemme päässeet palautumaan melko hyvin ottelurumbasta ja samalla olemme voineet harjoitella meidän toteutusta niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, Karhun valmentaja Jussi Laakso kertoo seuran sivuilla.

– Korihait pistävät vastustajat ahtaalle varsinkin kotiluolassaan, joten meidän fokuksemme vierasotteluun pitää olla kunnossa lauantaina. Heidän kokoonpanostaan löytyy muutamia kovia heittäjiä, joiden päivää meidän tulee hankaloittaa, ettei Korihait pääse hurmokseen, Laakso painottaa.

Lähde: Karhun kotisivut

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…