Sarjanousija Kaarinan Ura Basket otti seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-voiton, kun Kotkassa KTP-Basket kaatui 65–91 (34–46).

Haastavista lähtökohdista vierasotteluun lähtenyt Ura käänsi vaikeudet voitokseen. Uralta puuttuivat kokoonpanosta Eldar Skamo, Aleksi Akpaso ja Stephen Croone.

– Helpottunut tunnelma on joukkueessa. Luottamuksen ja heittäytymisen kannalta voitto tekee totta kai hyvää. Nyt on näyttöä, että suunta on oikea. Ja että oikeita asioita ollaan tehty, Ura-käskyttäjä Kristian Palotie totesi Koripalloliiton sivuilla.

– Olihan otteluun vaikea lähteä, koska kolme aloitusviisikon tasoista pelaajaa oli poissa. Fiifi (Aidoo) tiesi, että hänen pitää yhä enemmän olla meidän etujen luoja, kentän paras pelaajaa. Hän onnistui roolissaan hyvin. Samaan hengenvetoon on sanottava, että voitto ei suinkaan ollut ainoastaan Fiifin, vaan koko joukkue nousi esiintyi vahvasti.

Avausneljänneksen vierasjoukkue aloitti iloisella heittopelillä, viidestä ensimmäisestä kolmosesta upposikin neljä. Etenkin Avery Woodson oli KTP:n puolustukselle haastava pideltävä. Woodson johdatti yhdeksällä pisteellään Uran ensimmäiselle tauolle johdossa 26–17.

Toisella jaksolla Ura kasvatti eroa entisestään. Enimmillään kaarinalaiset johtivat jo 19 pisteellä. KTP sai kuitenkin avauspuoliskon loppua kohti hyökkäyskuvioistaan paremmin kiinni ja ero kaventui puoliajalle 12 pisteeseen.

Jälkimmäisellä puoliskolla mikään ei ottelussa muuttunut. KTP etsi kentälle toimivaa viisikkoa ja kokeili puolustuksessa myös paikkaa. Ura sen sijaan löysi jatkuvasti vapaita pelaajia etenkin kolmosviivan takaa.

Kaiken kaikkiaan KTP:n esitys kotiyleisön edessä oli vähintäänkin sekava. Loppulukemat 65–91 kertoivat tiistai-illana kamppailusta oleellisen.

– Jos tiedettäisiin, mistä tämä johtui, niin näin ei olisi käynyt. Ura pelasi vahvuuksillaan äärimmäisen hyvän pelin, me emme. Silloin käy noin. Voisi heittää kaikki kliseet intensiteetistä ja että emme olleet valmiina, mutta Ura pelasi tänään hemmetin hyvin, KTP:n Michael Pounds tunnusti.

KTP:n tehopelaaja oli Donte Thomas 13 pisteellään ja 10 levypallollaan.

Ura Basketin leiristä onnistujia löytyi leveästi. Fiifi Aidoo teki 21 pistettä ja antoi seitsemän syöttöä. Malik Dime kasasi 18 pistettä ja 13 levypalloa. Woodson heitti monipuolisesti 18 pistettä. Avausviisikkoon noussut Ville Hänninen tulitti puolestaan peräti kuusi onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

KTP:n kausi jatkuu perjantaina Lapualla. Ura Basket pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona Kouvolassa.

– Meillä on nyt viikon tauko otteluista. Sen jälkeen meillä 15 päivässä seitsemän ottelua. Jos niistä peleistä saamme hyviä tuloksia, voimme pelata kaudella aika mielenkiintoisistakin sijoituksista, Palotie pohti.