Korisliigan keskiviikossa kotivoittojen ilta

Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua, jotka kaikki päättyivät kotivoittoihin.

Jo kauden neljännen Korisliiga-ottelunsa pelannut Salon Vilpas ei antanut vierasjoukkue Lapuan Kobrien yllättää, vaan Vilpas vei sarjapisteet koriluvuin 94–86 (42–35).

Vasta kauden toisen ottelunsa pelannut Kobrat roikkui läpi kamppailun aivan kotijoukkueen kannoilla. Avausneljänneksellä Vilppaan hankkima johtoasema kuitenkin piti alusta loppuun asti.

Toisella puoliajalla Kobrat kävi muutamaan otteeseen yhden korin etäisyydellä. Vilpas oli kuitenkin aina johtoaseman ollessa uhattuna varsin tyly isäntä. Milloin Diante Baldwin, milloin Brandon Taylor taituroivat Vilppaan johdon turvanneen korin.

Vilppaan Taylor oli joukkueensa tehokkain 24 pisteellään ja seitsemällä levypallollaan. Syntymäpäiviään viettänyt Baldwin säesti 19 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Väkivahva Jamie Skeen raastoi 15 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa.

Kobrien voimakasrakenteinen takapelaaja Khalil Small kasasi tilastosarakkeeseensa 24 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Vierasjoukkueesta myös Larry Anderson (18/9/5 syöttöä) ja kapteeni Lauri Toivonen (8/5/5) pelasivat kelpo ottelun.

Kobrien kausi jatkuu jo perjantaina KTP-Basketin matkatessa Lapualle. Vilppaan pelit jatkuvat keskiviikkona Tampereella.

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket oli ajoittain vaikeuksissa loukkaantumisista kärsivän Kouvolan Kouvojen kanssa. Loppu kohden pelaamistaan parantanut Kauhajoki kuitenkin käänsi ottelun lopulta voitokseen 84–72 (41–41).

– Olimme viisi ensimmäistä minuuttia aika huonoja ja koko ajan myöhässä. Toisella puoliajalla pelasimme jo paremmin ja saimme heittojakin sisään. Kun saamme vielä ison miehen (Brian Asbury) Kouvolaan, niin tästä voi tulla ihan hyvä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen mietti Koripalloliiton sivujen mukaan.

– Oikea joukkue tänään voitti. Nämä kokemukset ovat kuitenkin arvokkaita meidän nuorelle joukkueellemme, hyviä minuutteja heille plakkariin.

Ainoastaan kahdella ulkomaalaisvahvistuksella ja ilman pelintekijä Tuomas Hirvosta matkassa ollut Kouvot käväisi ottelun aikana muutaman kerran johdossa. Parhaimmillaan vierasjohto venyi kuitenkin vain kolmeen pisteeseen.

Viimeiselle neljännekselle Kouvot pääsi vielä yhden pisteen etumatkalta. Isäntäjoukkue Karhu Basket murisi päätösjakson edukseen 22–9.

Kauhajoen tehot jakaantuivat kuudelle pelaajalle. Parhaiten onnistui Durrell Summers 20 pisteellään. Ikitaistelija Antti Niskanen oli noussut avausviisikkoon. Niskanen kiittikin valmennusjohtoa tupla-tuplalla (10/10).

– Tiedettiin, että riippumatta siitä, ketä Kouvoilta tulee vastaan, he luottavat omaan laadukkaaseen hyökkäämiseensä. Lopussa nostimme intensiteettiä ja Kouvot sattui heittämään paikkansa ohi, Niskanen totesi.

Kouvojen paras oli 19 pistettä ja viisi syöttöä taituroinut Severi Kaukiainen. Kapteeni Ville Kaunisto auttoi 11 pisteen ja yhdeksän levypallon verran.

BC Nokia avasi voittotilinsä

Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan niukasti hävinnyt BC Nokia kaatoi kotiparketillaan Uudenkaupungin Korihait 91–80 (40–39).

Pirteästi esiintynyt Korihait haastoi kotijoukkueen hyvin kolmen jakson verran. Vierasjoukkueen turmaksi koitui heikko kolmas neljännes, jonka BC Nokia vei nimiinsä peräti 30–14.

Näin Korihait on yhä sarjataulukossa voitoitta.

– Meidän pitää oppia pelaamaan neljä neljännestä. Ensimmäinen puoliaika oli ihan hyvä, mutta kolmannella jaksolla tuntui siltä, että unohdimme yrittämisen ja pelisuunnitelman, Korihait-käskyttäjä Damion Dantzler harmitteli.

BC Nokian ja ottelun paras pelaaja oli 208-senttinen Sean O’Mara. O’Mara runnoi tulostaululle 27 pistettä ja otti lisäksi kuusi levypalloa.

– Olen tyytyväinen siihen, miten nostimme ilmettä toiselle puoliajalle. Kolmas neljännes oli meiltä erittäin hyvä jakso ja sellainen, johon meidän pitäisi pystyä koko pelin ajan. On tärkeätä, että saatiin kotivoitto, joka voi vapauttaa tekemistä, kun lauantaina mennään Kauhajoelle, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen iloitsi.

Korihaiden Brandon Conley oli kentällä erehtymätön. Conley otti yhdeksän pelitilanneheittoa, joista jokainen onnistui. Yhteensä Conley teki 20 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.