Petteri Koponen palaa torstaina vanhalle kotiparketilleen, kun hänen nykyinen seuransa Bayern München kohtaa hänen edellisen seuransa Barcelonan koripallon Euroliigassa.

Espanjalaisjätti Barcelona eteni viime kaudella koripallon Euroliigassa kahdeksan parhaan joukkoon, kunnes Olympiakos katkaisi sen tien otteluvoitoin 3-1. Euroliigaa on tämän syksyn osalta takana kahden ottelun verran, mutta espanjalaisten alku on ollut takkuinen. Ensin TsSKA Moskova oli parempi 95-75 ja tiistaina Gran Canaria 87-86.

Espanjan pääsarjassa sen sijaan peli on rullannut. Barcelona johtaa sarjaa neljällä voitolla neljästä ottelusta.

Bayern München on myös aloittanut kotimaan sarjan vahvasti. Joukkue on niin ikään raapinut täydet pisteet kolmesta pelaamastaan ottelusta. Tiistaina Bayern kaatoi Euroliigassa Panathinaikosin 80-79. Koponen kirjasi ottelussa 10 pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä.

– Bayern hävisi Euroliigassa ensin rumasti Anadolu Efesille 71-90, mutta sitä seurasi vakuuttava voitto Panathinaikosista. Bayernin potentiaali on erittäin hyvä, mutta jää nähtäväksi kuinka tasaista heidän pelaamisensa on tässä vaiheessa kautta, Viasatilla Euroliigaa selostava Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie ennakoi.

– Pidän molempia niin sanotusti alkukauden jengeinä. Esitykset voivat vaihdella tasollisesti laidasta laitaan vielä tässä vaiheessa.

Viasat Urheilu ja Viaplay näyttävät Barcelonan ja Bayern Münchenin kohtaamisen koripallon Euroliigassa Palotien selostamana torstaina 18.10. kello 21.55.