Karhubasket voitti keskiviikkona Kouvot kotiluolassa ja samalla puolustava mestari nousi Korisliigan sarjataulukon kärkeen. Kauhajokiset ovat kirjanneet kolmesta ottelusta kolme voittoa. Toki runkosarjaa on pelattu vasta vähän ja joukkueilla on kasassa 1-4 ottelua, mutta silti piikkipaikka on aina piikkipaikka.

Karhubasket pelaa nyt toisen perättäisen ja jo kauden kolmannen kotiottelun. Kotisaldo on moitteeton, sillä kauden avausottelussa se voitti jatkoajan jälkeen Salon Vilppaan 115-112 ja keskiviikkona Kouvot joutuivat kotimatkalle 84-72 tappion jälkeen. Kahden kotiottelun välissä Karhubasket kävi hakemassa vierasvoiton Uudestakaupungista lukemin 86-93.

Kokoonpanossa pieniä ongelmia on tuonut Kazembe Abifin ylävartalovamma, joka näkyy joukkueen sisäpelaamisessa. Puolustuspäässä isojen pelaajien vartiointi on nyt haastavaa ja joukkue menettää levypalloja vastustajalle. Sama tilanne on hyökkäyspäässä, sillä sisäpeliuhka puuttuu. Toki Abifin puuttuminen avaa eteenkin hyökkäyspäässä uusia mahdollisuuksia, mutta pitkällä aikavälillä sisäpelaaja pitää olla joukkueessa. Kysykää vaikka Jyri Lehtoselta.

Muuten Karhubasketin joukkue on pieniä pikkukolhuja huomioimatta terveenä ja pääsee lauantaina kamppailuun samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi viime keskiviikkona. Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Marvin Singleton, Okko Järvi, Eero Innamaa, Mike Moser.

Vieraaksi lauantaina saapuva BC Nokia nappasi viime keskiviikkona kauden ensimmäisen voiton, kun se voitti kotisalissa Korihait lukemin 91-80. Sen tappiot ovat tulleet avausottelussa Salossa Vilppaalle 69-75 ja kotona viikolla kovan voiton Kreikasta hakeneelle Joensuun Katajalle 86-88. Tappiot ovat tulleet pienillä marginaaleilla sarjan ennakkosuosikeille ja nokialaisten alkukauden ohjelma onkin Korisliigan haastavin.

Jos Karhubasket kohtasi keskiviikkona pienen ja vikkelän Kouvojen joukkueen, niin BC Nokia on ihan eri kokoluokan joukkue. Tämä ei tarkoita sitä, etteivät nokialaiset pyri liikuttamaan palloa nopeasti tai pysty tuomaan pelivälinettä vauhdilla yläkentälle. Joukkueen peliä hallitsevat kaksi isoa pelaajaa Dragan Labovic (15,3/5,7/3,3) ja Sean O’Mara (20,3/8,3/1,7). Labovic häärii nyt kolmatta kautta Nokian keisarina. Hän ei ole ehkä vielä parhaassa terässä, mutta on vaarallinen kolmosissa ja osaa syöttää hyvin. O’Mara on ottanut alkukauden paikan Koriliigan parhaana sentterinä. Tämän kaksikon kanssa Karhubasketilla riittää töitä, varsinkin kun Abif on poissa kokoonpanosta. Nokialla on rivistössä myös kolmas laadukas sisäpelaaja, mutta Daniel Dolenc ei ole vielä loukkaantumisen takia päässyt pelaamaan tällä kaudella.

– Lauantaina Kauhajoelle saapuu täysin erilainen joukkue, joita vastaan olemme Korisliigassa pelanneet, valmentaja Jussi Laakso kertoo tulevasta vastustajasta.

– BCL-karsinnoissa vastassa olleen Levski Lukoilin Ivanovin veljekset ovat hyvin samankaltainen uhka kuin BC Nokian Labovic ja O´Mara, jotka ovat heittotaitoisia ja vahvoja isoja pelaajia. Tämä asettaa meidän puolustukselle taas ihan uuden haasteen, Laakso pohtii Karhun sivuilla.

– Avausvoiton jälkeen on mukava lähteä Kauhajoelle haastamaan mestaria, Ville Tuominen alustaa tulevaa kamppailua. Kauhajoella on useampi erittäin taitava 1v1-pelaaja, joten varsinkin puolustuspäässä riistää haastetta.