Erik Murphy oli jälleen Frankfurtin ykkösnimi, kun hän pamautti 23 pistettä vajaassa 25 minuutissa, kun Frankfurt Skyliners voitti EuroCupin ottelussa Rytas Vilnan. Eurokentillä suomalaispelaajista Murphy ja joukkuekaverinsa Shawn Huffin lisäksi voittoja pääsivät juhlimaan myös Sasu Salin ja Alex Murphy.

Murphy oli täysin pitelemätön, kun hän upotti kentän korkeimman pistemäärän ja oli ottelun ykkösrohmu myös levypalloissa napaten käsiinsä yhdeksän irtopalloa Frankfurtin voittaessa Rytaksen vieraissa 70-61 (35-34).

– Rytas on erittäin hyvä joukkue ja tiesimme edessä olevan kova paikka pelata. He tekevät joitain asioita erittäin hyvin ja yritimme minimoida niitä. Mielestäni teimme hyvää työtä puolustuksellisesti ja olimme vahvoja ottelun ratkaisuhetkillä sekä tarpeeksi onnekkaita ottelun lopussa, jotta saimme napattua ottelusta voiton, Murphy iloitsi ottelun jälkeen.

Huff uurasti kentällä yli 27 minuuttia ja tilastokirjoihin merkittiin kaksi pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Voitto oli Frankfurtille toinen EuroCupissa.

Frankfurt sai hiljattain lisää suomalaisedustusta, kun päävalmentaja Gordon Herbertin poika Daniel liittyi mukaan joukkueen valmennusryhmään.
Ottelutilastot

Salinin Malaga otti niin ikään toisen voittonsa EuroCupissa hakieessaan 96-85 (47-37)-voiton Mornar Barin vieraana. Salin kasasi tilastoikseen kaksi pistettä, levypallon ja riiston. Malagalla on tilillään kaksi voittoa ja tappio.

Euroliigassa Petteri Koponen pääsi kohtaamaan entisen seuransa Barcelonan, mutta Bayern München joutui taipumaan vieraskentällä 73-83 (36-44). Koponen jäi 12 minuutissa pisteittä ja kirjautti yhden syötön. Bayern on pelannut Euroliigaa kolme ottelua ja voittanut yhden.

FIBA Europe Cupissa Alex Murphy pääsi tuulettamaan avausvoiton kunniaksi, kun Szolnoki Olaj voitti kotonaan kotimaastaan tutun Szombathelyn 79-76 (35-34). Murphy heilautti sukkaa yhden kolmen pisteen heiton edestä ja käsiin tarttui myös kolme levypallo.

Gerald Lee Juniorin Ironi Ness Ziona sen sijaan avasi FIBA Europe Cupin lohkovaiheen 64-75 (35-43)-tappiolla Avtodor Saratovin vieraana. Lee punnersi 10 pistettä ja kolme levypalloa ottelussa.