Kaikkien aikojen draft-moka – miksi Timberwolves ohitti Stephen Curryn?

Harva muistaa, mutta Minnesota Timberwolvesilla oli vuoden 2009 NBA-draftissa mahdollisuus numeroilla viisi ja kuusi varata pienessä Davidsonin collegessa tuhoja tehnyt pienikokoinen, mutta poikkeuksellisella heittotaidolla varustettu nuori Stephen Curry.

Curry avasi elokuussa suunsa yhdeksän vuoden takaisista tapahtumista yhdysvaltalaisen urheilutoimittajan ja kirjailija Bill Simmonsin BS Podcastissa.

Seurapomo David Kahnin johdolla Minnesota haastatteli Currya varaustilaisuuden alla pitkään ja hartaasti. Curryn ällistyttävä potentiaali heittämisen suhteen tunnettiin hyvin, vaikka pieni koko aiheutti myös kysymysmerkkejä.

Curryn teorian mukaan hänen rakkautensa golfin pelaamista kohtaan nousi Timberwolvesin puolelta ratkaisevaksi esteeksi. Kahn ja muu Minnesota-johto koki, että Curry rakastaa golfia niin paljon, että kokisi elämänsä pitkän ja kylmän talven keskellä Minnesotassa surulliseksi.

– En ole varma tuliko tämä tarina koskaan ulos. En tiedä missä ystäväni David Kahn on juuri nyt, mutta nyt tulee tarina. Kaikki tietävät kuinka rakastan golfia ja pelata sitä vapaa-ajallani. Uskoakseni Kahn ei varannut minua, koska en voisi kylmässä Minnesotassa pelata golfia yhtä paljon ja kokisin oloni onnettomaksi.

Curryn sijasta Minnesota varasi tuolloin Ricky Rubion ja Jonny Flynnin. Jälkimmäisen ura NBA:ssa kesti kolme vuotta.

Minnesotan jättimäinen moka oli Golden State Warriorsin voitto. Curry on valittu kaksi kertaa liigan parhaaksi pelaajaksi ja ollut johdattamassa Warriorsia kolmeen NBA:n mestaruuteen.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille