Korisliigassa yllätysten kierros

BC Nokia otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun Karhu Basket kaatui kotiluolassaan Kauhajoella luvuin 86–94 (47–35). Voitto oli vierasjoukkueelle harvinainen, sillä edelliset 19 kohtaamista oli päättynyt Kauhajoella kotijoukkueen juhliin.

Vielä ensimmäisellä puoliajalla Karhu Basket näytti menevän menojaan. Etenkin toinen neljännes oli selvästi kotijoukkueen heiniä.

– Siinä kävi niin, kuinka Kauhajoelta on tällä kaudella jo useaan otteeseen nähty. Kun he pistävät niin sanotusti vaihteen silmään, he ovat erittäin hyviä. Me emme sellaisessa juoksukilpailussa avoimella kentällä heille pärjää, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen myönsi Koripalloliiton sivuilla.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla BC Nokia oli kuitenkin vakuuttava. Isokokoinen vierasjoukkue sai yliotteen kauhajokelaisista molemmissa kenttäpäädyissä. Kolmannella jaksolla BC Nokia mätti runsaslukuisen vieraskannattajakatsomon iloksi peräti 36 pistettä.

– Toisella puoliajalla pelasimme hyvin energisesti. Saimme myös heittoja sisään, joista saimme yhä lisää voimaa nujertaa hallitseva mestari kotiparketillaan, BC Nokian takamies Vuk Malidzan totesi.

Valmentaja Tuominen iloitsi heittovireen löytymisestä. Nokialaisten kolmoset osuivat yli 50 prosentin tarkkuudella.

– Kun kolmannella jaksolla heitot alkoivat osumaan, lumipallo alkoi vyörymään oikeaan suuntaan. Saimme näin täältä todella kovan voiton.

– Vaikka haluamme pelata paljon palloa sisään isoille miehillemme, niin on myös tärkeää, että rankaisemme vapaista paikoista kaarella, kun vastustaja sumputtaa, Tuominen pohti.

Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso ei liikaa kauden ensimmäistä tappiota Korisliigassa surkutellut.

– Tämä on joskus tällaista. Totta kai, olemme kaikki pettyneitä, ettei tullut voittoa. BC Nokia hyökkäsi erittäin hyvin.

Karhu Basketin tehokkain oli Michael Moser 33 pisteellään ja kuudella levypallollaan. BC Nokian paras oli puolestaan Malcolm Bernard 23 pisteellään ja yhdeksällä levypallollaan.

Korihait yllätti kotonaan Katajan

Uudenkaupungin Korihait juhli kauden ensimmäistä voittoaan Joensuun Kataja Basketin kustannuksella 88–80 (44–35).

Korihait on jo muutamaan otteeseen tällä kaudella ollut lähellä voittoa. Johtoasema on kuitenkin ennen Kataja-ottelua sulanut huonoihin hetkiin.

– Joukkueella on hyvä tiimihenki ja loistava työmoraali. Heidän kanssaan on ilo tehdä töitä, helpottunut päävalmentaja Damion Dantzler kehui.

Fiba Europe Cupissa keskiviikkona Aris Thessalonikin vieraskentällä lyöneet joensuulaiset olivat lauantaina hieman väsyneellä jalalla liikkeellä. Uudestakaupungistakin Kataja matkustaa suoraan jo Bulgarian Sofiaan seuraavaan europelikoitokseen.

– Emme pystyneet vastaamaan Korihaiden intensiteettiin. He halusivat voittaa tämän, Katajan sentteri Ryan Wright lausui.

Katajan päävalmentaja Juha Sten antoi tunnustusta Korihaille.

– Korihait oli tänään erinomainen ja teki niitä asioita, joita Pohitullissa on vuosien saatossa tullut. Hyviä hetkiä, joista tulee äkkiä lisäpisteitä. Lopussa koitettiin päästä peliin mukaan, mutta ei aivan riittänyt.

Dantzlerin kiikarissa on jo seuraava mahdollisuus voittoon.

– Meillä on kova peli heti tiistaina KTP:tä vastaan, joten tätä ei ole aikaa jäädä juhlimaan. Tai jätkät voi jäädä, minun on palattava heti takaisin töihin.

Korihailta nousivat esiin etenkin takapelaajat. Mario Edwards heitti 18 pistettä, kauhaisi kahdeksan levypalloa ja antoi kahdeksan syöttöä. Topias Kuukkanen teki tärkeillä hetkillä kovia suorituksia, yhteensä Kuukkaselle kasaantui 14 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut