Erinomaiseen vireeseen viime aikona päässyt BC Nokia otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Ura Basket kaatui Kupittaan palloiluhallissa koriluvuin 74–85 (42–48).

Edelleen ilman loukkaantuneita Stephen Croonea ja Eldar Skamoa toimeen tuleva Ura roikkui vierasjoukkueen kintereillä miltei päätösneljänneksen loppuhetkille asti. Vierasjoukkue ei kuitenkaan päästänyt Uraa uhkaamaan kunnolla voittoaan.

Uran kokoonpanossa ei ollut vielä uutta takamieshankintaa, Johnathan Jordania. 178-senttinen Jordan saapuu Suomeen vasta ensi viikolla. Poissaoloihin Ura ei kuitenkaan kotipeliään hävinnyt.

– Kyllä ne oli nuo menetykset ja levypallot, joiden takia Nokia pysyi johdossa. Me haluamme kyllä pitää tuollaista vauhtia, mutta pallosta pitää pitää parempaa huolta, Ura Basketin Pyry Rainamaa pohti Korisliigan sivuilla.

Ura Basket sortui tiistaina peräti 22 menetykseen. Menetyksistä seitsemän tilastoitiin pelintekijä Fiifi Aidoolle (14/3/6s).

Myös alkukauden suurin syömähammas, 206-senttinen Malik Dime, oli vaikeuksissa BC Nokian isokokoisten sentterien kanssa. 17 pisteen ja lähes kymmenen levypallon keskiarvoilla otteluun lähtenyt Dime jäi seitsemään pisteeseen. Uran paras oli tiistaina 19 pistettä heittänyt Avery Woodson.

Tappio oli Uralle jo kauden viides ja kolmas peräkkäinen. Sarjanousijalla on vielä tällä viikolla kaksi tärkeää kohtaamista, kun perjantaina Ura matkustaa Uuteenkaupunkiin ja sunnuntaina Kaarinaan saapuu Lapuan Kobrat.

BC Nokia pelasi Turussa riittävän tehokkaasti. Vaikka sunnuntainen kotipeli Kobria vastaan selvästi painoi, jaksoi nokialaiset toteuttaa omaa pelisuunnitelmaansa.

207-senttisen Dragan Labovicin sisäpelaajapariksi hankittu 208-senttinen Sean O’Mara on osoittautumassa Korisliigan yhdeksi vaarallisimmaksi pelaajaksi. O’Mara kokosi kasaan jälleen jättimäiset tehot: 29 pistettä ja 10 levypalloa.

– Joukkuekaverit pelasivat minulle tänään palloa loistaviin paikkoihin, hyviin asemiin. Valmennus on tehnyt meille sellaisen pelisuunnitelman, että saamme Labovicin kanssa paljon palloja korintekopaikkoihin, O’Mara totesi.

– Neljäs voitto putkeen maistuu hyvältä. Toivotaan, että pystymme edelleen kehittymään.

BC Nokian pelit jatkuvat tällä viikolla niin ikään perjantaina kotiottelulla Kouvojen Kouvoja vastaan.