Kasvaneet pistemäärät ovat olleet alkukauden suurin puheenaihe NBA:ssa. Sarjan komissaari Adam Silver uskoo uusien puolustamista vaikeuttaneiden sääntöjen vaikuttaneen asiaan.

– Meillä oli tapaaminen NBA:n kilpailukomitean kanssa viime viikolla. Mukana oli valmentajia, toimitusjohtajia, omistajia ja pelaajia keskustelemassa juuri tästä. Meillä oli vahva konsensus siitä, että sääntömuutokset toimivat kuten halusimme, Silver sanoi ESPN:n mukaan.

Koko sarjan pistekeskiarvo on nyt 112,3. Se on korkein sitten kauden 1970-1971, jolloin vastaava lukema 112,4. 30 NBA-joukkueesta 19 pelaa 110 pisteen keskiarvolla. Viime kauden vastaava lukema oli kuusi.

Silver sanoi pelaajilta ja joukkueilta tulevan juuri nyt paljon tarkentavia kysymyksiä liittyen sallitun kontaktin määrään puolustamisessa. Uudet säännöt ovat nykyisin tiukemmat nimenomaan hyökkäävien pelaajien kiinnipitämisessä.

– Kaikilla ottaa tietysti hetken sopeutua uuteen tilanteeseen, Silver totesi.