NBA:n hallitseva mestari Golgen State Warriors on tälläkin kaudella sarjan suurin mestarisuosikki, ei vähiten siitä syystä, että se hankki tähtisikermänsä kuorruteeksi New Orleans Pelicansista DeMarcus Cousinsin.

Warriorsin suunnitelma Cousinsin kanssa on selvä. Yhden vuoden ja 5,3 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella tähdätään vain ja ainoastaan mestaruuteen.

– Cousins tulee olemaan tämän kauden jälkeen vapaa-agentti. Meillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi rahaa pitää häntä, mutta molemmat osapuolet ovat tienneet sen alusta asti ja toimimme sen mukaan. Haluamme auttaa häntä voittamaan mestaruuden ja toisinpäin, Golden Staten päävalmentaja Steve Kerr sanoi ESPN:n mukaan.

Cousinsin paluusta New Orleans Pelicansiin on myös spekuloitu. Tämän toteutuessa Pelicans joutuisi kuitenkin todennäköisesti luopumaan Nikola Miroticista ja Julius Randlesta vapaina agentteina tehdääkseen palkkakaton alle tilaa Cousinsille. Miroticin ja Randlen poistuminen vapauttaisi ESPN:n tietojen mukaan 25 miljoonaa dollaria palkkakatosta. Tämän pitäisi riittää Cousinsin palkkaamiseen.

Golden Staten mahdollinen mestaruus ja Cousinsin rooli osana sitä tulisivat kuitenkin nostamaan pelaajan hintalapun korkealle.

Cousins ei ole loukkaantumisen vuoksi vielä Warriorsissa debytoinut, mutta harjoittelee ilman kontaktia.