Suosikit vahvoilla Korisliigassa

Perjantain peleissä Kouvot murskasi Korihait, Karhu Basket haki pisteet Kotkasta ja Kataja piti pintansa Kobria vastaan.

Kansainvälisilläkin parketeilla mallikkaasti tahkonnut Joensuun Kataja Basket haki kauden kolmannen Korisliiga-voittonsa Lapuan Kobrien vieraana koriluvuin 94–103 (48–58).

Joensuulaiset johtivat ottelua miltei alusta loppuun. Suurimmillaan vierasjohto kävi 19 pisteessä.

Sitkeästi mukana roikkunut Kobrat ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hilasi itsensä moneen otteeseen yhden korin etäisyydelle. Noilla hetkillä Kataja oli kuitenkin tyly vieras eikä kertaakaan päästänyt Kobria rinnalle asti.

– Aika sellainen peli, mitä osasi odottaakin. Lapua pelaa kivaa hyökkäämistä, heillä on kiva paketti kasassa. Ei todellakaan helppo paikka pelata, Katajan pelintekijä Ilari Seppälä (19/4/8s) kehui Korisliigan sivujen mukaan.

Kobrien kasvatti Seppälä oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Seppälä antoi tunnustusta etenkin norsunluurannikkolaiselle Guy Landry Edille, joka auttoi joukkuetta 15 pisteen verran. Edi saapui Suomeen vasta torstaina.

– Muutenkin keskiviikkona pelasimme kiihkeän ottelun Arisia vastaan kotona, nyt heti täällä. Pitää olla tyytyväinen, että olimme hyvin keskittyneenä täällä Lapualla.

Katajan voiton takeena toimi oiva heittotyöskentely. Vierasjoukkue osui Lapualla kolmoset 12/22. Puoliaikaan mennessä Kataja oli heittänyt ainoastaan kahdeksan ohiheittoa, tuloksena 58 pistettä.

– Olen todella tyytyväinen voittoon. Aloitettiin hyvin. mutta Lapua tuli aina peliin mukaan kovalla taistelulla. Heitettiin tänään hyvin ja se auttoi meidät vierasvoittoon, päävalmentaja Juha Sten mietti.

Kobrien päävalmentaja Lars Ekström syytti joukkojaan alun uinumisesta. Kataja pääsi heti alussa karkumatkalle, jota lapualaisjoukkue ei koskaan onnistunut kuromaan umpeen.

– Meidän pitää aina ottaa selvää, että osataanko pelata. Sitten kun huomataan, että osataan kyllä, niin homma alkaa kulkemaan. Turhan usein päästetään vastustaja karkumatkalle.

Katajan tehokkain oli 21 pistettä takonut Topias Palmi. 17 pistettä nostellut Tommi Huolila pelasi myös kauden parhaan ottelunsa.

Kobrien paras pistemies oli jälleen Khalil Smal, joka upotti 25 pistettä.

Kobrille huolta aiheuttaa keskiviikkona loukkaantuneen Michael Morsellin tilanne. Morsell on seurajohdon mukaan sivussa useamman viikon, jopa kuukausia. Kobriin ollaankin hankkimassa jo uutta ulkomaalaispelaajaa Morsellin korvaajaksi.

Kouvot oli murskaava kotisalissaan

Hieman yskähdellen alkukauteen lähtenyt Kouvolan Kouvot alkaa esittää vakuuttavia otteita. Kouvot otti kauden kolmannen voittonsa, kun Uudenkaupungin Korihait vieraili Kouvolassa 102–73 (44–37).

Murskavoitto oli Kouvoille toinen peräkkäinen. Tiistaina Turussa Ura Basket kaatui 38 pisteellä.

Korihait ei onnistunut jatkamaan viikon hyvää vieraspelivirettään. Keskiviikkoinen voitto Lapualla oli enää muisto. Etenkin toinen puoliaika oli Kouvojen näytöstä.

Kouvojen ykkösnimi oli loistavaan vauhtiin hiljalleen pääsevä Brian Asbury. Kesken kauden hankittu ja viime kaudella Tampereen Pyrinnössä pelannut Asbury lähenteli tripla-tuplaa: 21 pistettä, 12 levypalloa ja kahdeksan syöttöä. Kouvoista myös E.C. Matthews tulitti hienosti 22 pistettä.

Korihaiden vaisun illan paras oli 17 pistettä ja 10 levypalloa taistellut Stephon Jelks.

Karhu Basket katkaisi orastavan tappioputkensa

Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket ei kolmatta kertaa putkeen hävinnyt, kun KTP-Basket kaatui Kotkassa lukemin 77–86 (39–­48).

Karhu Basket otti komennon ottelun alusta alkaen. KTP taisteli, vaan ei päässyt haastamaan kunnolla vierasjoukkuetta.

Karhu Basketin energinen Durrell Summers heitti ja ajoi 27 pistettä. Taistelija Rene Rougeau säesti Summersia 21 pisteellä.

Kotijoukkueen tehokkain oli sentteri Kevin Langford (17/5). Donte Thomas heitti puolestaan 15 pistettä.

KTP:lle tappio oli jo kauden kuudes yhdeksästä kamppailusta. Kauhajoen saldo on viisi voittoa ja kolme tappiota. Voitollaan Karhu Basket nousi sarjataulukon neljänneksi.

Lähde: Korisliigan kotisivut