Ennen tätä kautta Erik Murphy oli pelaamatta yhdeksän kuukauden ajan, mutta ruostetta ei ole miehen otteissa alkukauden aikana esiintynyt. Siitä parhaimpana osoituksena toissakierroksella saatu tunnustus EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

Murphy purki sopimuksensa ranskalaisen Nanterren kanssa viime joulukuussa eikä pelannut enää loppukauden aikana. Sen sijaan hän keskittyi kuntouttamaan itseään vammoista ja lepäämään. Tänä syksynä kentällä onkin nähty vetreämpi Murphy, joka on tehnyt kovaa jälkeä Frankfurt Skylinersin paidassa sekä Saksan Bundesliigassa että EuroCupissa.

– Joskus on mentävä askel taaksepäin päästäkseen kaksi eteenpäin. Sain itseni kuntoon ja oli tärkeä saada lepoa myös henkisesti. Nyt kaikki tuntuu hyvältä, Murphy kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Murphy on tilastoinut Bundesliigassa tällä kaudella keskimäärin 11,3 pistettä ja 3,7 levypalloa. EuroCupissa pistetahti on ollut vieläkin vakuuttavampi: 17,5 pistettä ja 3,9 levypalloa. Toissakierroksella Murphy heitti peräti 33 pistettä Torinoa vastaan ja se toi hänelle samalla nimityksen kierroksen MVP:ksi.

– Olen heittänyt hyvin ja joukkuekaverit ovat löytäneet minut. Onneksi olen saanut heitot myös sisään.

Frankfurtin kausi Bundesliigassa on alkanut hieman tahmeasti, sillä kuudesta pelistä on kaksi voittoa ja neljä tappiota. EuroCupissa joukkue on kuitenkin tiukasti kiinni jatkopaikassa aloitettuaan kilpailun neljällä voitolla ja kolmella tappiolla.

– Bundesliigassa meillä on ollut hieman hankaluuksia ja yritämme edelleen löytää itseämme. EuroCupissa olemme kuitenkin pelanneet hyvin ja pedanneet itsellemme hyvät asetelmat jatkopaikkaa ajatellen. Tarvitsemme kuitenkin vielä pari voittoa ennen kuin jatkopaikka on varma.