Lauantaina Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua, kun Ura ja Pyrintö nappasivat voitot.

Korisliigan kärkikahinoihin vahvasti veikkailtu Joensuun Kataja Basket kärsi jo kauden toisen kotitappionsa kolmesta kotiottelustaan. Tällä kertaa sarjapisteet Joensuusta haki Kaarinan Ura Basket koriluvuin 80–88 (35–46).

Hiljalleen loukkaantumiskierteestä toipuva Ura Basket oli vierasottelussaan nälkäinen. Vaikka riveistä olivat edelleen sivussa Eldar Skamo, Stephen Croone ja Pyry Rainamaa, saapui Ura Joensuuhun virtaa täynnä. Uusi hankinta Chris McNealy (6/9) toi omalta osaltaan parketille energiaa, vaikkakin heittovire oli laitamiehellä vielä vähän hukassa.

Etenkin Uran toisen neljänneksen työskentely molemmissa päissä kenttää oli vakuuttavaa. Toisella jaksolla Kataja onnistui tekemään vain yhdeksän pistettä. Näin Ura pääsi puoliaikatauolle 11 pisteen johdossa, 35–46.

Ottelun toisella puolikkaalla Kataja ryhdistäytyi ja pääsi muutamaan otteeseen vierasjoukkueen kantaan. Avery Woodsonin ja Fiifi Aidoon johdolla Ura kuitenkin pysyi alati askeleen edellä. Vierasvoitto oli ottelutapahtumiin nähden lopulta hyvinkin ansaittu.

– Meillä oli hyvä energia. Etenkin hyökkäyspäässä teimme hyviä juttuja. Puolustuspäässä meillä oli ajoittain hyviä jaksoja, mutta myös paljon nukahduksia, joista Kataja olisi voinut rankaista huomattavasti tylymmin, Ura-luotsi Kristian Palotie mietti Korisliigan sivuilla.

– Haluan erityisesti nostaa esiin Aleksi Akpason (0/0/3s) suorituksen tänään. Hän laittoi Ilari Seppälän (10/4/6s) aisoihin tänään.

Aidoo pussitti Uran plakkariin 24 pistettä. Woodson pisti vielä paremmaksi heittämällä tarkasti 28 pistettä. Myös Korisliigan ulottuvin sentteri Malik Dime (14/14) pelasi jälleen kelpo ottelun. Ura voitti levypallot selvästi 51–39.

Katajan vaisuhkon kotiesityksen valopilkku oli 23 pistettä tahkonnut Topias Palmi.

– Onnittelut Ura-Basketille. He olivat tänään parempia ja ansaitsivat voiton. Ensimmäinen puolikas oli meiltä todella huono. Olimme itsekkäitä, emmekä auttaneet kaveria kummassakaan päässä kenttää, Katajan päävalmentaja Juha Sten harmitteli.

– Toisella puoliajalla paransimme. Emme luovuttaneet, eikä selkäranka katkennut. Kuitenkin olimme koko ajan perässä, vaikka pääsimmekin pelaamaan voitosta.

Uran kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan. Katajan Korisliiga-mittelöt jatkuvat ensi viikon sunnuntaina, kun BC Nokia saapuu Joensuuhun.

Pyrintö vei Johnsonin korilla voiton jännitysnäytelmässä

Tampereen Pyrintö onnistui kuin onnistuikin pitämään vierasjoukkue Kouvolan Kouvot takanaan 87–85 (42–37).

Vaikka Pyrinnön koko kauden ihailtavasti toiminut heittopeli takkusi lauantai-iltana, pystyi tamperelaiset voittamaan ottelun. Pyrinnön 18 kolmosesta upposi ainoastaan kolme. Toisaalta myös Kouvot kivitti kaaren takaa: 4/19.

Pyrintö johti kotiotteluaan parhaimmillaan 12 pistettä. Hyvävireinen Kouvot kuitenkin roikkui sitkeästi voittokamppailussa mukana.

David Gonzalvezin (20/2) puolimatkan hyppyheitto tasoitti ottelun reilu neljä sekuntia ennen päätössummeria.

Pyrinnön aikalisän jälkeen Eron Harrisin (21/0) kolmen pisteen heitto meni ohi, mutta taistelija Kevin Johnson Jr. (16/14) tökkäsi pallon hyökkäyslevypallosta koriin. Näin Pyrintö pääsi juhlimaan jo kauden seitsemättä voittoaan yhdeksästä kamppailusta.

Johnsonin ja Harrisin lisäksi Pyrinnöltä onnistuivat etenkin Antero Lehto 11 pisteellään ja Jaylon Tate (12/2/8s).

Kouvojen tehokkain oli viime kauden kotisalissaan pelannut Brian Asbury (24/2).