Katajalle tappio FIBA Europe Cupin lohkovaiheen päätösottelussa – pelit jatkuvat jatkolohkossa

© Kuva: Ilari Isotalo

Joensuun Kataja Basket kärsi kolmannen tappionsa FIBA Europe Cupin alkulohkossa Ukrainassa BC Dnipron vieraana 81–65 (33–32).

Keskiviikkoillan kohtaamisella ei ollut sinänsä juurikaan panosta, sillä kolme voittoa kuudesta alkulohkon kamppailustaan voittanut Kataja oli jo varmistanut paikkansa jatkossa.

 

Sen sijaan BC Dniprolle Kataja-voitto oli alkulohkon ainut, joten luonnollisesti ukrainalaisjoukkueen kansainväliset pelit päättyivät tältä osin keskiviikkoon.

– Onnittelut Dniprolle voitosta. Pelasimme ensimmäiset 25 minuuttia hyvin, mutta kadotimme sitten rytmimme. Teimme virheitä ja lopulta hävisimme ottelun, Katajan päävalmentaja Juha Sten harmitteli Koripalloliiton sivuilla.

Katajalla oli vaikeuksia kotijoukkueen jykevien senttereiden kanssa. Etenkin 216-senttinen ja 130-kiloinen Krylo Fesenko tilkitsi joensuulaisten väylät korille.

Katajalla oli kuitenkin kaikki avaimet voittaa myös alkulohkon päätösottelunsa, mutta BC Dnipro pelasi loppua kohden vierasjoukkuetta paremmin.

Joensuulaisvieraiden yksi pirteimmistä pelaajista oli neljä kolmosta upottanut Atte Perttu (12/1).

– Meillä oli mahdollisuutemme ja ottelu oli jo hyppysissämme. Tällä kertaa emme vain voittaneet, Perttu pohti.

Kataja oli kolmella voitollaan FIBA Europe Cupin alkulohkonsa toinen. Lohkovoiton ja näin toisen jatkopaikan vei bulgarialainen Lukoil Levski viidellä voitollaan. BC Dnipron (1/5) ja kreikkalaisjätti Aris Thessalonikin (3/3) seikkailut tämän kauden FIBA Europe Cupissa päättyi karsiutumiseen jatkolohkosta.

Katajan osalta FIBA Europe Cup jatkuu neljän joukkueen jatkolohkossa. Jatkolohko pelataan samaan tapaan kuin alkulohkokin: kuusi ottelua, joista kolme kotona ja kolme vierasparketeilla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.