Perinteiset kiitospäivän NCAA-turnaukset innostivat suomalaisnaisia kovaan pistetehtailuun. Elina Koskimies iski 23 pistettä jääden vain pisteen päähän uransa ennätyksestä, Marika Korpinen johdatti joukkueensa voittoon upottaen 15 pistettä ja Kia Vaalavirta teki kauden ennätyksensä viimeistellen 14 pistettä.

Elina Koskimiehen American matkasi kolmipäiväiseen turnaukseen Havaijille Rainbow Wahine Showdown -turnaukseen ja sai ensimmäisenä vastaansa kotijoukkue Hawaiin, joka kaatui luvuin 69-57 (32-28). Koskimies toimi joukkueensa kapellimestarina pussittaen 34 peliminuutin aikana 23 pistettä, joista peräti 13 syntyi vapaaheittoviivalta. Lisäksi seniorikauttaan pelaava takamies kirjautti nimiinsä kuusi levypalloa, yhden syötön sekä yhden riiston. Ensi yönä joukkue valmistautuu kaatamaan Stanfordin ja turnauksen päätöspäivänä American kohtaa FGCU:n.

Sara Rokkasen tehokkuus ei riittänyt kantamaan Toledoa voittoon, vaan Dayton vei kamppailun nimiinsä numeroin 49-70 (20-31). Rokkanen oli joukkueensa paras pistenainen urakoidessaan 29 minuutissa 11 pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

Alkuviikosta Marika Korpisen George Mason kohtasi vieraissa Kansasin ja joutui tyytymään tappioon luvuin 56-77 (21-51). Korpinen pelasi 26 minuuttia ja ahkeroi joka tontilla tehtaillen kuusi pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä, kaksi torjuntaa sekä yhden riiston.

Viime yön ottelussa George Mason palasi voittojen tielle ja kukisti UMKC:n lukemin 91-84 (45-34). Korpinen huhki lähes täydet minuutit ja upotti 15 pistettä onnistuen kolmesti kaaren takaa, kauhoi kolme levypalloa, jakoi kaksi syöttöä sekä riisti kerran.

Robert Morris jatkoi niukkojen tappioiden sarjaansa, kun SMU vei voiton viiden pisteen erolla 60-55 (29-25) joukkueiden kohdatessa perjantaina LMU Thanksgiving Classicissa. Nina Augustin jäi ottelussa pisteittä, mutta riisti kolmesti, vei kaksi levypalloa ja tarjoili yhden syötön 15 peliminuutissa.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech vietti kiitospäivää Meksikon Cancun Challenge- turnauksessa, jonka ensimmäisessä kohtaamisessa se nujersi George Washington numeroin 70-55 (38-24). Lahtinen kantoi kortensa kekoon neljällä pisteellä ja kolmella levypallolla 14 peliminuuttinsa aikana.

Turnauksen toisessa ja viimeisessä ottelussa Georgia Tech sai vastaansa Idaho Staten, joka jäi jyrän alle luvuin 74-51 (30-18). Lahtinen upotti ottelussa yhden kakkosen, kaappasi yhden levypallon ja riisti kahdesti 20 minuutissa. Georgia Tech jyllää tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa.

Sandra Karstenin ja Marianne Kalinin Hofstra ottaa parhaillaan osaa Challenge in Music City -turnaukseen Nashvillessa. Ensimmäisessä ottelussaan Hofstra kohtasi Wright Staten, joka osoittautui liian kovaksi palaksi ja vei ottelun nimiinsä luvuin 93-64 (48-30). Kalinin taisteli joukkueelleen kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä 29 minuutissa. Karsten puolestaan viimeisteli kaksi pistettä, yhden levypallon sekä yhden syötön 22 minuutin aikana. Turnauksen muissa otteluissa Hofstraa vastaan asettuu Maristin ja Stetsonin yliopistot.

San Franciscon vahva alku ei riittänyt viemään joukkuetta voittoon, vaan se joutui taipumaan kotonaan Northern Coloradolle lopulta 68-63 (34-35). Nousujohteista kautta pelaava Kia Vaalavirta kuului joukkueensa parhaimmistoon kauden kovimmilla tehoillaan upottaen huimat 14 pistettä, napaten kolme levypalloa ja syöttämällä kahdesti 22 minuutin aikana.

Grand Canyonin emännöimä Thanksgiving Showdown -turnaus alkoi jännitysnäytelmällä, kun Venla Variksen tähdittämän kotijoukkueen ja Indiana Staten kohtaamisessa ratkaisu saatiin vasta toisessa jatkoerässä. Grand Canyonin puhti loppui ja vastustaja vei voiton luvuin 88-81 (70-70, 75-75). Varis sai tehokkaasti 12 peliminuutissa aikaan kuusi pistettä ja ehti myös riistää kerran.

Samassa turnauksessa Long Island kärsi kauden viidennen tappionsa, kun ottelu UC Irvinea vastaan päättyi lukemiin 71- 84 (36-38). Ella Väätänen kuului tuttuun tapaan joukkueensa onnistujiin uurastaessaan kentällä peräti 35 minuuttia ja merkkauttaen nimiinsä 11 pistettä, kolme levypalloa ja yhden torjunnan sekä riiston.

Thanksgiving Showdown -turnaus jatkuu suomalaiskohtaamisella, kun Variksen Grand Canyon ja Väätäsen Long Island asettuvat vastakkain ensi yön ottelussa, jolloin toinen joukkueista pääsee katkaisemaan tappioputkensa.