Erik Murphy veti Susijengin paidan ylleen edellisen kerran vuoden takaisessa MM-karsintaottelussa Tshekkiä vastaan ja tarkka-ampuja Mikko Koivisto oli syyskuun karsintaikkunasta loukkaantuneena sivussa. Kahteen pekkaan kahdeksat arvokisat uurastaneet veteraanit ovat täydessä iskussa, kun Susijengi valmistautuu kohtaamaan Venäjän ja Bosnian.

Mikko Koivisto on taas kunnossa ja Susijengin matkassa.

– Mukava olla taas täällä treenivahvuudessa sen sijaan, että katselisin vain sivurajan takana, kuinka muut treenaavat. Tauon jälkeen on vähän jännitystäkin ilmassa, Pussihukkien kasvatti Koivisto hymyili MM-karsintaleirityksen ensimmäisenä päivänä Mäkelänrinteessä.

Koiviston ollessa sivussa syyskuussa Susijengi näytti laajuutensa, kun Topias Palmi ja Antti Kanervo nousivat heittävän takamiehen paikalla rotaatioon.

– Kilpailu pelipaikoista on varmasti tällä hetkellä kovempaa kuin aiemmin ja se on meille kaikille hyvä asia, Koivisto arvioi Koripalloliiton sivuilla.

Vielä pidempi tauko on takanaan Erik Murphylla, joka pukeutui susiasuun edellisen kerran maaottelun merkeissä marraskuussa 2017.

Edustettuaan syksyllä 2017 Nanterrea Ranskan Pro A:ssa Murphy keskittyi koko kevätkauden ja kesän 2018 kuntoutukseen. Pieni huili auttoi ”Susi-Erkkiä” löytämään jälleen uuden innon lajiin.

– Kesällä pidin vähän taukoa koriksesta. Kuntoutin lonkkaani, syviä lihaksiani ja lantiotani ja yritin saada lihastasapainon kuntoon, Erik kertoo.

– Pieni tauko koriksesta teki minulle hyvää. Olin syksyllä todella innoissani päästessäni takaisin koriksen pariin ja tunnen nyt oloni hyväksi ja valmiiksi kentille.

Susijengi kohtaa Venäjän loppuunmyydyllä Espoo Metro Areenalla perjantaina 30.11. ja pelaa vierasottelun Bosniassa 3.12.