Lauri Markkanen loukkasi kyynärpäänsä juuri ennen kauden alkua ja on sen takia ollut koko kauden sivussa. Markkanen on tehnyt kovasti töitä kuntoutumisen eteen ja hän on jo palannut joukkueen täysipainoisiin harjoituksiin.

Kesällä Markkanen veti punttikuuria, joka nosti hänen painoaan noin kuudella kilolla. Loukkaantumisen aikana lihasmassasta on kuitenkin kadonnut tuhti annos.

– Kroppani tuntuu pitkälti samana. Olen saattanut muutaman paunan menettää, Markkanen totesi chicagolaisen Sun-Timesin mukaan.

– Jokainen päivä on erilainen. Oikea käteni tuntuu hieman heikommalta kuin vasen, mutta se on normaalia ja teemme sen eteen töitä joka päivä. Se on aika lailla sama, Markkanen jatkoi.

Markkanen tunnetaan erityisesti hänen hyvästä heitostaan ja siihen kyynärpäävamma on vaikuttanut. Lehden mukaan hän on katsellut paljon videoita heitostaan sekä ennen että jälkeen loukkaantumisen.

– Kun aloitin, ajattelin ojentavani käteni normaalisti. Mutta jotenkin automaattisesti jätin sen vähän lyhyeksi, ettei sitä sattuisi, Markkanen paljastaa.

Toinen pulma Markkasen paluussa on luonnollisesti pelituntuman puute. Siitä hän ei ole kuitenkaan huolissaan.

– Mahdotonta sanoa milloin rytmi tulee takaisin. Olen pelannut nyt koripalloa, mutta se on täysin erilaista kuin viisi viittä vastaan. Yritän saada rytmistä kiinni, mutta on selvää, että vaikka kuinka paljon kuntouttaisi, niin pelit ovat eri asia. Toivottavasti siinä ei mene kauaa, Markkanen mietti.

Markkanen on mukana Chicagon neljän pelin vieraskiertueella ja on mahdollista, että hänet nähdään jo lähiaikoina taas pelikentillä.