Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikon suomalaisonnistujiksi nousi Northeasternin Tomas Murphy 21 pisteen ja 12 levypallon voimin sekä kymmenen syöttöä Richmondin paidassa jakanut Andre Gustavson.

Toista kauttaan Northeasternin riveissä pelaava Tomas Murphy johdatti yliopistouransa ensimmäisellä tupla-tuplalla ”Huskiesin” selkeään 96-78 (56-37) -voittoon Bucknellista.

Murphy oli liekeissä pelaamassaan 24 minuutissa vääntäen mainioilla tarkkuuksilla (2p 7/13, 3p 1/2, 1p 4/5) 21 pistettä ja repien hyppysiinsä peräti 12 levypalloa. Lisäksi Murphyn veljeskatraan nuorin jakoi yhden syötön ja riisti kahdesti.

Voitolla Northeastern pysäytti kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

Kahden viisikkopelaajan loukkaantumisesta kärsivän Richmondin yliopiston leirissä tulokaskauttaan pelaavalle Andre Gustavsonille on avautunut näytönpaikka. Mainion viikonloppupelin jälkeen keskiviikoksi Gustavson nostettiin aloitusviisikkoon kantamaan vastuun joukkueensa pallonkäsittelystä.

Gustavson kiitti ja kumarsi tehtailemalla kahdeksan pistettä, viisi levypalloa, riiston ja hurjan kymmenen koriin johtanutta syöttöä pelaten peräti 39 minuuttia.

Voitto jäi Richmondilta kuitenkin saamatta, kun maineikas Georgetown veti lopulta pidemmän korren loppunumeroin 82-90 (35-40).

Edon Maxhuni hääräsi jälleen aloitusviisikossa, kun Long Beach State pysyi Southern Californian kintereillä viimeisille minuuteille asti, mutta lopulta hävisi 65-75 (28-36). Maxhuni viihtyi parketilla 20 minuuttia, joiden aikana heitti kaksi pistettä, noukki kolme levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja riisti kerran.

Elias Valtosen Arizona State jatkaa voittamattomana, kun ”Sun Devils” nappasi kuudennen peräkkäisen voittonsa Nebraska Omahan kustannuksella 71-89 (40-50). Valtonen jäi pisteittä pelaamassaan yhdeksässä minuutissa, mutta torjui vastustajan heiton kerran.

Hannes Pöllän Oklahoma voitti North Texasin kotikentällään 57-73 (27-29). Pöllä pelasi kaksi minuuttia ilman pisteitä.

Lassi Nikkarisen Montana State voitti alkuviikolla North Dakotan 76-81 (36-34). Nikkarinen pelasi yhden minuutin ilman tilastomerkintöjä.