Susijengin päätösneljänneksen 13 pisteen johto ei riittänyt, kun Venäjä kipusi rinnalle ja jatkoajalla ohitse MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. 6. pelaaja tuki Susijengiä antaumuksella ja sydämellä loppuun asti, mutta itänaapuri väänsi 75-77 (36-27, 68-68) -voiton.

Perinteiseen tapaan Susijengi ei jättänyt kannattajiaan matalille verenpaineille. Sasu Salinin heittäessä vapaaheittoviivalta eron 13 pisteeseen 62-49 päätösneljänneksen alkupuolella Susijengillä näytti olevan kynnet syvällä lamaantuneen saaliin lihassa.

Vaikka Venäjä oli aloittanut työnsä eron kuromiseksi välittömästi puoliajan jälkeen, sato korjattiin vasta kalkkiviivoilla. Häikäisevästi pelanneen Dmitrii Kulaginin (26/7/5 syöttöä) komennossa itänaapuri rynni iskuetäisyydelle ja lopulta rinnalle.

30 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Venäjä toteutti taidokkaasti päävalmentaja Sergei Bazarevitshin aikalisällä piirtämän päätyrajakuvion. Kulagin nosti leikkauksesta lukemat tasoihin ja ottelun jatkoajalle.

Bonusajalla Venäjä repäisi ripeästi eron viiteen pisteeseen. Susijengi roikkui mukana ja 20 sekuntia ennen loppua Erik Murphy säkitti eron kahteen vapaaheittoviivalta. Venäjä onnistui viimeisessä hyökkäyksessään pyörittämään palloa mieheltä toiselle niin, että Susijengi ei onnistunut rikkomaan vierasjoukkuetta vapaaheittoviivalle.

Ensimmäisellä puoliajalla Susijengiltä onnistui erityisesti kaksi asiaa: puolustus ja levypallopeli. Venäjän, tai minkä tahansa MM-karsintajoukkueen, pitäminen vain 27 pisteessä on jo itsessään hyvä suoritus. Kun siihen vielä lisää levypallojen vieminen kymmenellä (22-12), niin avaimet voittoon olivat jo puoliksi sisällä lukossa.

Venäjä löysi rytmiään toisella puoliajalla. Susijengi oli kerta toisensa jälkeen pakotettu hyökkäysajan lopussa lähteneisiin vaikeisiin heittoihin. Keulilla pysyttiin, kun kapteeni Shawn Huffin ranne silpaisi kolmosia toisensa jälkeen vapauttaen kotiyleisön antaumukselliseen ulvontaan. Valtaosa viimeisestä neljänneksestä kuitenkin edettiin ilman Suomen pelitilannekoria.

Huff oli mies paikallaan Suomen toisen puoliajan hyökkäysvaikeuksissa kylmäpäisillä kolmosillaan. Kokonaisuudessaan Susijengin kippari naulasi 24 pistettä naulaten kolmosensa 6/7. Jamar Wilson soitti komppia pistetehtailussa tanssahdellen 14 pistettä, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä. Lähellä kaksinumeroisia pistelukemia kävivät myös Salin (9/5/5 syöttöä) ja Murphy (8/7).

Venäjän, ja koko parketin, pistekuningas oli Kulagin, joka aiheutti ongelmia Susijengille vankalla post-pelaamisellaan. Monissa liemissä keitetty konkari Vitali Fridzon heitti kymmenen pistettä ja piti joukkuettaan pystyssä vaikeilla hetkillä.