Susijengi saa Petteri Koposen takaisin rivistöön – ”Valmistautumisaika on lyhyt”

© Kuva: fiba.com

Susijengin taistelu Kiinan MM-kisapaikasta jatkuu maanantaina, jolloin revanssia syyskuisesta tappiosta hakeva Bosnia-Hertsegovina isännöi suomalaisvieraitaan Zenicassa. Münchenissa lauman vahvuuteen liittynyt joukkueen pitkäaikainen keulakuva Petteri Koponen vakuuttaa, että joukkueen fokus on nyt täydellisesti maanantaisessa tehtävässä.

Euroliigan ja kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n välinen kädenvääntö Euroliiga-pelaajien edustusoikeudesta maajoukkueissaan jatkuu myös kuluvalla seurajoukkuekaudella ja niinpä Koponen joutui seuraamaan perjantai-iltana etänä, kuinka Susijengi taipui jatkoajalla Espoo Metro Areenalla Venäjää vastaan.

Venäjä-ottelua edeltäneenä iltana Koponen juoksi kentälle Tel Avivissa ja heitti Bayern Münchenin paidassa kymmenen pistettä ja jakoi kuusi syöttöä paikallista Maccabia vastaan.

– Kiva liittyä taas jengiin mukaan ja toivottavasti musta on joukkueelle apua, Münchenissa Susijengin vahvuuteen liittynyt Koponen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Valmistautumisaika on osaltani lyhyt, mutta onneksi jengi on kuitenkin tuttu niin pitkältä ajalta, että kahdetkin treenit auttavat maajoukkueen pelitapaan virittäytymisessä.

Vaikka Venäjä tarrasi vahvalla otteella MM-jatkokarsintalohko K:n kolmanteen MM-kisapaikkaan voitollaan Espoossa, karsintaotteluita on jäljellä vielä kolme ja Susijengillä on vielä täydet mahdollisuudet edetä Kiinan MM-kisakentille asti.

– Jos jotain on tässä vuosien varrella koriksesta oppinut niin sen, että mennään matsi kerrallaan eikä hötkyillä liikaa etukäteen, kuittaa Koponen.

– Meidän seuraava askel on valmistautua Bosnia-peliin niin hyvin kuin suinkin ja päättää tämä karsintaikkuna voittoon.

Bosnia-Hertsegovina ja Susijengi kohtaavat Zenicassa maanantai-iltana 3.12. klo 20.00 Suomen aikaa. Ottelu televisioidaan YLE TV 2:ssa ja YLE Areenassa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote