Susijengillä kova haaste maanantaina – ”Meidän on pysyttävä kärsivällisinä”

© Kuva: fiba.com

Susijengin MM-kisapaikan metsästys jatkuu maanantaina Zenicassa, missä jatkokarsintalohkon hännänhuipuksi valahtanut Bosnia & Hertsegovina isännöi Suomea uuden päävalmentajansa Vedran Bosnicin komennossa. MM-kisapaikka on Bosnian käsistä karannut, mutta joukkueen ennakkoluulottomuus ja energia tulevat olemaan kovia koetinkiviä Susijengille.

Ilman NBA-miehiään Jusuf Nurkicia ja Dzanan Musaa, Montenegrossa pelaavaa takamiestähteään Nemanja Gordicia ja maajoukkueuraansa lopettanutta Elmedin Kikanovicia pelannut Bosnia & Hertsegovina hallitsi perjantai-illan otteluaan Bulgariaa vastaan 35 minuuttia ennen kuin joutui taipumaan päätösneljännekselle kokeneemmille bulgarialaisille.

Vaikka paikka Kiinan MM-kisoissa on Bosnian kannalta enää silkkaa teoriaa, maanantaina Zenican areenalle astelee nälkäinen ja tulevaisuuteen katsova kotijoukkue.

– Meillä ei ole varaa miettiä Bosnian asetelmia. Meillä on pelissä ihan tarpeeksi kovat panokset itsellämme ja samalla tavalla Bosnia miettii nyt jo tulevaisuutta, Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Nurkicin, Musan, Gordicin ja Kikanovicin poissaolojen myötä päävalmentaja Vedran Bosnic jakoi kosolti vastuuta nuorelle miehistölleen, erityisesti kaksimetriselle pelinrakentaja Edin Aticille sekä kaarinalaisessa Ura Basketissa koripalloilijanpolkunsa aloittaneelle ja Suomessa juniorimaaotteluita pelanneelle Emir Sulejmanovicille.

Nuoren Bosnia-miehistön energia ja tinkimättömyys aiheuttivatkin harmaita hiuksia Bulgarialle perjantain ottelussa.

– Monet niistä pelaajista, jotka olivat syyskuun ottelussamme Bosnian kakkosviisikkoa, ovat nyt päässeet lunastamaan vastuuta. Se näkyy erityisesti joukkueen korkeana energiatasolla. Bosnian aloittavat isot miehet hakivat kahteen pekkaan toistakymmentä hyökkäyslevypalloa, mikä on selvä osoitus heidän taistelutahdostaan, arvioi Tuovi.

Valmentajanvaihdoksen ja miehistönmuutosten myötä Bosnian pelaaminen ei ole kuitenkaan vielä aivan uomissaan.

– Bosnian peli oli vielä paikoitellen hyvin sekavaa ja Bulgarian ryhdistäydyttyä Bosnialla ei ollut rutiinia kääntää ottelua puoleensa. Jälleen kerran meidän on pysyttävä kärsivällisinä, pelattava vahvuuksillamme ja vietävä peli koko kentälle.

Coach Tuovin tärpit: seuraa heitä

Emir Sulejmanovic (204 cm/23 v): ”Äärimmäisen fyysinen iso mies, hyvä levypallopelaaja jolla on kohtuullinen kaukoheittokin. Emir ei tunge itseään liikaa esille ja on juuri siksi niin vaarallinen. Hänen kanssaan täytyy olla koko ajan hereillä.”

Miralem Halilovic (205/27): ”Bosnian johtava pelaaja hyökkäyspäässä, pallo pelataan pitkälti hänen kauttaan. Energinen iso mies ja Sulejmanovicin ohella toinen erinomainen hyökkäyslevypallopelaaja. Halilovic on pelannut hienoa kautta Ranskassa ja pelaa hyvällä itseluottamuksella.”

Edin Atic (201/21): ”Joukkueen johtaja, jonka pelinrakentamisen ympärille Bosnian hyökkääminen rakentuu. Isona pelinrakentajana Aticilla on omat vahvuutensa ja jos hän saa pelata mukavuusalueellaan, hän voi olla äärimmäinen tehokas. Atic ei ole nopein pelaaja maailmassa, mihin meidän on iskettävä.”

Lähde: Koripalloliiton tiedote