Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Edon Maxhuni heitti kauden uudeksi ennätyksekseen 19 pistettä, kun taas Tomas Murphy flirttaili tripla-tuplan kanssa.

Toista kauttaan pelaavan Maxhunin ja Temidayo Yussufin (28/6) huippuillat eivät riittäneet, kun Long Beach State kärsi 70-74 (29-29) -tappion San Diegolle. Long Beach Statelle häviö oli neljäs peräkkäinen.

Yussuf ja Maxhuni olivat tulessa toiselle puoliajalla, jolloin parivaljakko teki peräti 21 peräkkäistä pistettä Long Beach Statelle. Yhteensä kaksikko teki Long Beach Staten toisen puoliajan 41 pisteestä kolmekymmentä.

Maxhuni pelasi aloitusviisikossa 27 minuuttia pussittaen 19 pistettään heittäen pelitilanneheittonsa 7/14, kolmosensa 3/7 ja vapaaheittonsa 2/2. Pisteiden lisäksi Maxhunin tilastosarakkeeseen kertyi yksi levypallo ja yksi syöttö.

Ollen pahimmillaan 14 pistettä takana ensimmäiselle puoliajalla, Tomas Murphyn Northeastern nousi vakuuttavaan 67-81 (37-34) -voittoon Eastern Michigania vastaan. ”Huskiesille” voitto oli toinen peräkkäinen.

Edellisessä pelissä vahvaa jälkeä tehnyt Murphy nostettiin aloitusviisikkoon, jossa hän teki tuhojaan 10 pisteen, kuuden levypallon ja seitsemän syötön arvoisesti. Monipuolinen Murphy viihtyi parketilla 31 minuuttia.

Andre Gustavsonin Richmond pisti stopin neljän ottelun mittaiselle tappioputkelleen kellistäen Wake Forestin kotikentällään 74-84 (37-38). Gustavson toi penkiltä energiaa 18 minuutiksi viiden pisteen ja yhden riiston arvoisesti.

Nihkeäminuuttisen alkukauden jälkeen Gustavson on murtautunut Richmondissa rotaatiominuuteille loukkaantumissuman aikana. Edellisessä pelissä Georgetownia vastaan Gustavson jakoi 10 syöttöä, joka oli eniten ”Spidersin” tulokaspelaajalta 25 vuoteen.

Remu Raitasen San Francisco pelasi viikonloppuna kaksi ottelua Pohjois-Irlannin Belfastissa turnauksessa, jossa ”Dons” eteni ensin finaaleihin kaatamalla Samuli Niemisen Stephen F. Austinin 58-76 (34-37). Raitanen pelasi 12 minuuttia kirjauttaen kaksi pistettä, kaksi syöttöä ja yhden levypallon. Nieminen ei pelannut ottelussa.

San Franciscon seitsemään venynyt voittoputki kuitenkin katkesi turnauksen finaaliottelussa Buffaloa vastaan 81-85 (35-41). Raitanen jäi ilman tilastomerkintöjä pelaamassaan kahdessa minuutissa.

Tuukka Jaakkolan Cal Poly hävisi lauantaina Fresno Statelle 67-76 (23-32). Jaakkola väänsi vaihdosta 12 minuuttia pussittaen kolme pistettä.

Elias Valtosen Arizona State jatkaa voittamattomana, kun tällä kertaa ”Sun Devilsin” kynsiin jäi Texas Southern loppunumeroin 71-83 (32-40). Valtonen pelasi viisi minuuttia ilman pisteitä.