Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja valittu

Kausi 2018-19 on Hongan Sidney Cookille toinen koripalloammattilaisena. Lähes 190-senttinen sisäpelaaja lähti ammattilaisuralleen Virginia Techin NCAA-joukkueesta ja pelasi menneellä kaudella Puolassa ja kevätkaudella Liettuassa BC Suduvan riveissä.

Tällä hetkellä Hongalla on kasassa runkosarjassa kahdeksan pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa seitsemänteen sijaan. Hongan alkupelit lähtivät tahmeasti liikkeelle, mutta nyt joukkue on kasannut rivejään ja nappasi jo kolme voittoa putkeen marraskuun aikana.

Cookin panos joukkueelle on ollut korvaamaton kaikissa peleissä. Cook on joukkueensa paras pisteissä (22,9) sekä levypalloissa, joiden keskiarvoksi on kertynyt 12,4. Marraskuussa Cook kirjautti myös naisten liigan korkeimman teholukeman, joka oli huima 30,7. Viime kuukauden aikana Cook tehtaili pisteitä keskiarvolla 24,7, levypalloja lukemalla 14,7 ja koriin johtaneita syöttöjä 1,7 per peli.

Cook odottaa toistaiseksi vielä pysäyttäjäänsä, sillä naisen pitely on osoittautunut vaikeaksi kaikille vastustajille. Cookin ehdottomaan vahvuuteen kuuluu monipuolisuus kaikilla pelin osa-alueilla. 24-vuotias Cook on paitsi ulottuva levypallotaistelija, myös heittämisen kaaren takaa osaava sisäpelaaja, mikä on aiheuttanut harmaita hiuksia vastustajajoukkueille pitkin alkukautta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote